Mărturia unui medic SMURD după ce a intrat în contact cu un pacient bolnav de COVID-19: "Mi-au venit în minte imagini din serialul Cernobîl"

Autor: B.H.

Un medic din echipajul SMURD de la Spitalul de Urgență Floreasca a dezvăluit experiența pe care a trăit-o în momentul în care a fost nevoie să intervină în cazul unui pacient diagnosticat cu temutul virus.

Apariția primelor cazuri de coronavirus pe teritoriul României a semănat panică la nivelul întregii țări. Situația a fost prezentată clar de către autorități, iar acum, dincolo de informațiile oficiale, un medic a vorbit despre experiența sa în legătură cu temutul virus. 

Citeste si: Coronavirusul aprinde războiul dintre generații în Italia. Părinții contra copiilor, Sudul contra Nordului: „Ați venit să ne infectați? Stați în tren!“

Mărturia unui medic SMURD după ce a intrat în contact cu un pacient bolnav de COVID-19

Ei sunt cei care intră în contact cu persoanele suspecte de coronavirus, iar acest lucru cu siguranță nu îi poate lăsa indiferenți. Medicii care intervin în astfel de cazuri sunt nevoiți să poarte un echipament special pentru a se proteja, iar întreaga experiență se poate dovedi, în anumite situații, una destul de traumatizantă.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: În ce măsură ne protejează masca de CORONAVIRUS?

Acesta este și cazul unui medic de la Spitalul de Urgență Floreasca a cărui sarcină a fost să transporte un pacient infectat cu COVID-19.

Medicul a povestit pe facebook cum a decurs totul, explicând că a realizat gravitatea situației doar în momentul în care a vorbit cu pacientul.

"Am "văzut" coronavirusul față în față. De gardă ieri la spital, revine în sarcina mea să fiu medicul din echipajul SMURD care asigură transportul unei persoane infectate cu noul COVID-19. Așa că încrezător că pot să ajut cu ceva merg să mă îmbrac în echipamentul de protecție (fotografie de dinaintea plecării cu cele 2 asistente care m-au ajutat să mă echipez).

Preiau pacientul respectiv, un domn în vârstă, venit din Italia, care prezenta simptomele unei gripe (cefalee, mialgii, febră etc) dar totuși se comporta destul de ciudat, era în mod cert afectat de boală așa că îl întreb dacă se aseamănă cu o gripă obișnuită. Ce mi-a răspuns m-a făcut să îmi dau seama de gravitatea situației: am mai avut gripă, dar nu se aseamănă deloc cu ce am acum. În acel moment mi-au venit în minte imagini din serialul HBO "Cernobîl" în care soldații de acolo echipați similar ca și noi se luptau cu un dușman invizibil de care nu aveau
habar... m-am intors la spital după îndeplinirea misiunii cu costumul de spital pe care îl aveam pe sub echipamentul de protecție ars și decolorat de substanțele cu care am fost decontaminați. La sfarsitul gărzii m-am dus acasă la cei doi copii ai mei cu gândul pe care fiecare dintre noi probabil că îl are: "mie așa ceva nu mi se poate întâmpla..."
, a scris medicul pe contul de facebook.

Citeste si: Orban: Ştirea zilei este că a ajuns coronavirusul la Guvern