Marturie – soc: “Am mancat din prietenii mei ca sa pot supravietui”

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 30 oct 2020, 07:55

Medicul Roberto Canessa a marturisit dupa 40 de ani, de la accidentul aviatic, ca atunci a fost nevoit sa manace portiuni din colegii lui pentru a nu muri de foame.

 Medicul este unul din cei 16 supravietuitori care au ramas in viata dupa ce avionul in care se afla s-a prabusit in Muntii Anzi, in 1972.

Roberto avea 19 ani cand a avut loc catastrofa si era student la medicina. El a povestit ca ideea de cannibalism i s-a parut monstruoasa. "A fost dezgustator. In ochii unei societati civilizate, acest fapt era o decizie revoltatoare. Mi-am calcat in picioare demnitatea atunci cand am hotarat sa mananc bucati din prietenii mei pentru a nu muri de foame.
Am avut senzatia ca profit de prietenii mei care au murit. Dar apoi m-am gandit ca daca as fi in locul lor, mi-as dori sa fiu mancat si sa-i ajut astfel pe altii sa traiasca"
, povesteste Roberto Canessa.

Medicul a mai spus ca locul unde se aflau ei, era o intindere de zapada si nu aveau ce manca si nici unde sa gaseasca. Rand pe rand, colegii lui mureau de epuizare, frig si infometare.
Dupa 72 de zile, ultimii supravietuitori au fost salvati de la 3 600 de m altitudine.


 

Taguri: