O tragedie cumplită a avut loc marți, 9 iulie, în Munții Bucegi, unde o tânără de 19 ani a fost ucisă de un urs agresiv. Iubitul victimei a povestit că a încercat disperat să îndepărteze animalul timp de mai multe minute, dar fără rezultat. Ursul a devenit din ce în ce mai agresiv și, în cele din urmă, a atacat fatal tânăra .
Citește și: Cine e tânăra omorâtă de urs la Bușteni, în zona Jepii mici. Femeia s-a stins sub privirile iubitului
Iubitul tinerei este în continuare în stare de șoc
Tânărul a relatat anchetatorilor că se îndreptau spre cascada Spumoasa de pe valea Jepii Mici când au întâlnit ursul pe potecă. Potrivit știrileprotv.ro, tânărul a menționat că inițial planificaseră un alt traseu, însă iubita lui a insistat să meargă spre cascadă pentru a se bucura de peisaj și a se relaxa.
Tânărul a raportat cu groază la 112 faptul că iubita sa fusese atacată de urs și târâtă într-o râpă adâncă.
„Inițial am vrut altceva dar ea a zis să facem traseul ăsta, am zis că urcăm până la cascadă, să avem o după amiază minunată.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Prietenul fetei a ajuns la audieri unde le-a povestit poliţiştilor detalii despre atacul neaşteptat. "Eu am mai mers pe acest traseu, ea a vrut foarte mult să meargă. Echipament cât de cât, eram pregătiţi în ceea ce înseamnă urcare. Nu faceţi prostia să mergeţi neechipaţi cu spray de urşi pe munte pentru că se întâmplă nenorociri", mărturiseşte iubitul fetei.
Localnicii se tem pentru viața lor
Localnicii din zonă nu sunt străini de prezența ursului, care a fost văzut de nenumărate ori plimbându-se pe potecă. Aceștia susțin că turiștii, prin hrănirea constantă a animalelor sălbatice, le-au obișnuit să nu se mai teamă de oameni. În ciuda avertismentelor repetate, vizitatorii continuă să ofere hrană urșilor, ceea ce a dus la creșterea frecvenței întâlnirilor periculoase și la scăderea reticenței animalelor de a se apropia de zonele frecventate de oameni.
„Ursul circulă pe poteca aceea între Jepii Mici și Jepii Mari. Eu sunt prudent, fluier. Ursul și vulpea sunt foarte bine hrănite de turiști”, a spus un localnic, potrivit știrileprotv.ro.
Autoritățile locale au raportat că, deși anul trecut au desfășurat numeroase operațiuni pentru a alunga și reloca urșii din zona montană, aceste măsuri nu au avut succesul scontat. Urșii au continuat să revină, atrași de sursele de hrană accesibile și de prezența constantă a turiștilor care îi hrănesc.