Mărturiile cutremurătoare ale locuitorilor din Crevedia! „Am simţit că mi-a luat foc cămaşa pe mine” Peste trei mii de locuitori au fost evacuați

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 27 aug 2023, 12:53

Intervenție explozii Crevedia

Sursa: Inquam- Octav Ganea

Exploziile au creat haos la Crevedia! Oamenii au încercat să fugă din calea flăcărilor, iar mulți au fost nevoiți să petreacă noaptea la rude sau prieteni, fiind mult prea periculos să se întoarcă acasă.

Peste trei mii de persoane au fost evacuate, noaptea trecută, la Crevedia, acolo unde o stație GPL a explodat

Mulți locuitori au fost nevoiți să-și petreacă noaptea la rude sau apropiați și fac mărturii cutremurătoare

Sute de salvatori s-au luptat cu flăcările, noaptea trecută, după ce mai multe deflagrații au avut loc la o stație GPL, la Crevedia. Perimetrul a fost complet blocați, iar oamenii nu s-au mai putut întoarce la casele lor.

Citește și: S-a aflat cui aparținea stația GPL de la Crevedia! Funcționa fără preaviz din anul 2020 „Dacă dumneavoastră credeţi că eu ştiu cu ce se ocupă copiii primarilor ”

Martorii susțin că au simțit un miros puternic de gaz, iar geamurile unor locuințe, aflate în apropierea stației GPL, s-au spart. Explozia a luminat cerul, iar oamenii au comparat deflagrația cu cea de la Hiroshima.

Citește și: Explozii în lanț la Crevedia! Momentul în care salvatorii au fost luați prin surprindere de a doua deflagrație. VIDEO

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Deci a fost până aici flacăra! A venit până la spatele meu! Am văzut...pe urmă m-am dus încolo, am fugit.  Eram la poartă, m-am pus un pic pe burtă”,  a spus un locuitor, potrivit Observator.

Unii oameni au simțit pe pielea lor suflul exploziei

Suflul deflagrației a fost resimțit chiar și de la kilometri distanță. „ Am simţit că mi-a luat foc cămaşa pe mine.

Nu m-a atins nimic, dar suflul ăla mi-a ars cămaşa”,  a spus un alt martor.

Citește și: Care a fost cauza exploziilor de la Crevedia! Primele declarații ale lui Raed Arafat despre incidentul care a făcut 58 de victime

Unii oameni se aflau la masă în momentul în care au resimțit explozia, intrând în panică.

A fost şocant! Eram în sufragerie, serveam masa şi la un moment dat s-a trântit uşa, am văzut din curte, din spatele casei, fum negru. Şi apoi am ieşit la poartă ca toată lumea să vedem ce s-a întâmplat şi a urmat marea explozie”,  a spus un alt martor pentru sursa menționată anterior.

Mai multe persoane au rămas fără un acoperiș deasupra capului

Aproximativ trei mii de oameni au fost evacuați, iar o parte din aceștia nu se vor mai putea întoarce acasă niciodată.

Șase case au ars în întregime în urma deflagrațiilor.

Citește și: Plan Roșu de intervenție! Un mort și 57 de răniți. Acesta este bilanțul provizoriu al exploziei de la Crevedia

Unele persoane, din cauza problemelor de sănătate, s-au aflat în imposibilitatea de a se deplasa. Este și cazul unui domnului Nicolae, care din cauza stării de sănătate, nu a putut părăsi locuința.

„Am văzut lume că fugea şi a venit cineva şi mi-a zis: fugiţi încolo. Dacă oi putea să plec, plec, dacă nu, mă vedeţi în ce hal sunt”,  a spus acesta, potrivit Observator.

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.