MARTURIILE CUTREMURATOARE ale martorilor care au sosit la locul tragediei aviatice de pe lacul Siutghiol unde un echipaj SMURD si-a pierdut viata

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 01 oct 2020, 07:20

Au strigat dupa ajutor, timp de cateva minute, dar, n-a fost nimeni sa-i salveze, in timp util. Martorii povestesc, ingroziti, tragedia de pe lacul Siutghiol.

Si-au plans neputinta de a-i ajuta pe semenii lor. Insa si autoritatile au avut probleme in operatiunea de salvare. Scena povestita de martorul din imagine se intampla la ora 16 si 11 minute, cand a si fost inregistrat primul apel la 112. Secretarul de Stat al Ministerului de Interne, Raed Arafat, spune ca primul echipaj al ambulantei a ajuns in doar 9 minute.

Numai ca ei asteptau ca pompierii sa aduca victimele din apa.

Intre timp, se scurgeau minutele precum bataile inimii celor care asteptau sa fie salvati. Abia dupa 19 minute au ajuns primele echipaje de la ISU. Ce s-a intamplat cu prima barca a salvatorilor care a fost lansata la apa?

Ramane ca autoritatile sa raspunda la intrebarea: cate minute au fost pierdute din cauza faptului ca motorul primei barci nu a pornit? Din pacate, in asemenea momente, distanta dintre viata si moarte este extrem de mica.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Nimeni n-a putut ajunge, insa, in timp util pentru a le salva vietile salvatorilor care s-au prabusit cu elicopterul in apa rece a lacului. Surse din cadrul pompierilor spun ca prima victima ar fi fost scoasa de o barca a pescarilor in care s-ar fi urcat un medic de la ambulanta care a si incercat resuscitarea.

Incerca sa-si salveze colega. Era vorba despre Laura Vizireanu, de la SMURD Constanta.

Ancheta cu privire la acest accident a fost preluata de Parchetul Militar. Pe de alta parte, niciun elicopter SMURD de tipul celui prabusit ieri nu va mai zbura pana autoritatile nu vor stabili ca sunt sigure.

##VIDEO128982##

 

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.