Mărturiile dureroase ale italienilor care au asistat la moartea celor două tinere înghițite de viitură: „M-am apropiat de ea, ca să îi spun că sunt acolo, dar nu mi-a răspuns”

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 03 iun 2024, 23:41

Mărturiile dureroase ale italienilor care au asistat la moartea celor două tinere înghițite de viitură: „M-am apropiat de ea, ca să îi spun că sunt acolo, dar nu mi-a răspuns”

Sursa: captură video

Ultimele imagini cu Patrizia, Bianca și Cristian în viață arată disperarea lor în fața viiturii. Cei trei sunt surprinși strigând după ajutor, iar unul dintre ei ratează la limită prinderea unei frânghii aruncate de pompieri de pe o scară mobilă.

Imagini tulburătoare cu cei trei tineri români surprinși de viitura din Italia au fost surprinse cu puțin timp înainte de a fi înghițiți de ape. Patrizia și Bianca, au fost găsiți fără viață duminică dimineață, iar trupurile lor au fost depuse la o capelă.

Cristian, cel de-al treilea tânăr, este încă dispărut, iar pompierii și voluntarii continuă căutările neîncetat, în ciuda condițiilor meteo nefavorabile. Ploile constante le îngreunează misiunea de salvare.

Ce au declarat martorii care au asistat la misiunea de salvare a celor trei tineri

Cei trei tineri veniseră într-o zonă populară pentru fotografii, un loc unde, de obicei, oamenii se relaxează la plajă. Din păcate, nu știau că ploile torențiale pot transforma rapid zona într-un loc extrem de periculos. Înainte de prânz, debitul râului Natisone era de doar 20 de metri cubi pe secundă, iar apa abia trecea de gleznă.

Însă, în jurul orei 13:00, debitul râului a crescut brusc de șapte ori, ajungând la 135 de metri cubi pe secundă.

Cei trei tineri au ajuns pe mica insulă la ora 13:20, nefiind conștienți de pericolul iminent, deși apa creștea vizibil de la minut la minut. Rămași captivi în torenți, ei s-au ținut în brațe pentru a rezista în fața puhoaielor.

În doar câteva minute, apa a crescut de la genunchi până la gât. La ora 15:00, capacitatea râului ajunsese la 250 de metri cubi pe secundă, iar cei trei erau deja înghițiți de ape.

Apele tumultuoase îi împrăștie în direcții diferite și în cele din urmă, aceștia dispar sub apă.

„M-am apropiat de ea, ca să îi spun că sunt acolo, dar nu mi-a răspuns.

Nu se mai putea face nimic", povesteşte pompierul Emanuel Marini, de la Protecţia Civilă.

Citește și: Anunțul venit de la MAE despre Patrizia și Bianca, tinerele înecate în râul Natisone, din Italia: „Confirmă cetățenia română”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Mi s-a frânt inima pentru că şi eu am o fiică de 23 de ani", adaugă pompierul.

„Ei erau pregătiţi, în felul lor, demni în durerea lor, reţinuţi. Se închide un capitol pentru două dintre familii, rămâne însă deschis pentru familia lui Cristian", explică psihologul Hanna Harah.

Salvatorii italieni în caută pe Cristian în apele învolburate

Ministrul pentru Protecție Civilă a cerut guvernatorului un raport detaliat al intervenției, minut cu minut. Investigația continuă, iar echipele de salvare speră să-l găsească pe Cristian cât mai curând posibil.

„A fost un şoc ceea ce s-a întâmplat. Trăim cu speranţă, cu nădejdea că încă Cristian ar mai fi în viaţă. Un elev cu o bună educaţie primită de la familie, un elev cu rezultate bune la învăţătură, pasionat de fotbal", spune Ioan Cristian Ciorbă, director adjunct SC Tarna Mare, potrivit Observator.  

Citește și: Un biciclist de 55 de ani și-a pierdut viața în urma unui accident! Tragedie rutieră a avut loc între Rădăuți și Horodnic de Jos

„Pentru Cristian mai avem încă un gram de speranţă. L-am întâlnit în urmă cu aproximativ 2 săpt când fratele său şi-a botezat băieţelul. Au venit din Austria cu familia", mărturiseşte un preot.