Meniul perfect de Craciun, care contine aportul ideal de calorii si nutrienti pentru o masa, a fost alcatuit de psihologul nutritionist David Lewis si de medicul Margaret Yufera-Leitch.
Meniul perfect pentru masa de CRaCIUN este urmatorul, conform dailymail.co.uk:
150 de grame de friptura de curcan la cuptor
110 grame de piure de castane
100 de grame de sos (care se formeaza sub friptura, in timpul coacerii)
15 grame sos de merisoare
Un carnacior
80 de grame de cartofi la cuptor
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
155
160 de grame morcovi inabusiti
150 de grame de varza rosie
Ca desert, specialistii recomanda 28 de grame de budinca, o felie de placinta si o clementina proaspata.
Specialistii britanici afirma ca proteinele si aminoacizii din carnea de curcan, carbohidratii din cartofi, vitaminele si mineralele din legume, precum si gustul dulce-acrisor al sosului de merisoare transforma pranzul de CRaCIUN intr-o masa ideala si echilibrata din toate punctele de vedere.
Acestia recomanda consumul de fructe proaspete, care favorizeaza digestia, sporesc senzatia de satietate si asigura energia organismului pe parcursul zilei. (sursa Mediafax)