MASA DE CRACIUN: Cum sa te mentii in forma de sarbatori. Cercetatorii au pus la punct MENIUL PERFECT

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 00:51

Formula unui meniu perfect pentru masa de CRACIUN, care satura fara sa ingrase, a fost pusa la punct de o echipa de specialisti din Marea Britanie.

Meniul perfect de Craciun, care contine aportul ideal de calorii si nutrienti pentru o masa, a fost alcatuit de psihologul nutritionist David Lewis si de medicul Margaret Yufera-Leitch.

Meniul perfect pentru masa de CRaCIUN este urmatorul, conform dailymail.co.uk:

150 de grame de friptura de curcan la cuptor

110 grame de piure de castane

100 de grame de sos (care se formeaza sub friptura, in timpul coacerii)

15 grame sos de merisoare

Un carnacior

80 de grame de cartofi la cuptor

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

155

de grame de varza de Bruxelles inabusita

160 de grame morcovi inabusiti

150 de grame de varza rosie

Ca desert, specialistii recomanda 28 de grame de budinca, o felie de placinta si o clementina proaspata.

Specialistii britanici afirma ca proteinele si aminoacizii din carnea de curcan, carbohidratii din cartofi, vitaminele si mineralele din legume, precum si gustul dulce-acrisor al sosului de merisoare transforma pranzul de CRaCIUN intr-o masa ideala si echilibrata din toate punctele de vedere.

Acestia recomanda consumul de fructe proaspete, care favorizeaza digestia, sporesc senzatia de satietate si asigura energia organismului pe parcursul zilei. (sursa Mediafax)