MASAJUL Hammam, un ritual turcesc de ingrijire si frumusete care te ajuta la slabit

Editor: Alina Dirdala Autor: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:45

Rasfat si relaxare totala, intr-un cuvant „hammam”. Masajul este unul specific turcesc si se face dupa un ritual extrem de bine stabilit.

Va spunem doar atat, include sauna aromatica, masaj cu o manusa speciala, maini vanjoase si multa spuma. Hammam-ul este folosit de locuitorii Turciei inca din cele mai vechi timpuri, pentru relaxare, dar si pentru detoxifierea organismului.

Se incepe cu o relaxare in sauna umeda unde se sta aproximativ 15 minute. Apoi se trece la celelalte etape: „ Hammamul are 4 etape se face o clatire a corplui cu apa la 38 de grade dupa care urmeaza un peeling cu o manusa din par de camila ”.

Practica este extrem de buna si pentru tonifiere, detoxifiere si pentru stimularea circulatiei sanguine perifrice.

Dupa ce pielea a fost curatata,urmeaza cea mai interesanta parte a ritualului: „ Partea inspumata, prin care, din acesta spuma, cu ajutorul unui sac, o sa o acoperim tot corpul cu un sac de spuma, ca o plapuma de spuma ”. Spuma este obtinuta dintr-un sapun special din samburi de masline negre, foarte hidratant.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Dupa baia de spuma urmeaza, din nou masaj si clatire cu apa calda. Ce mai, un adevarat rasfat pe care oricine si l-ar dori! Si pentru ca relaxarea sa fie absoluta, la final, clientii savureaza un ceai pe un pat special, din marmura.

##VIDEO126196##

 

 


Rebecca de la Casa iubirii izbucnește în lacrimi amare, după o ceartă aprigă cu Antoni. Ce se întâmplă între cei doi tineri?