Dovleacul este foarte gustos în diferite preparate preferate de români, însă această legumă poate fi folosită și pentru a ne îngriji tenul, având beneficii dacă ne luptă, cu o piele uscată sau cu exces de sebum.
Citește și: Cum ne răsfățăm tenul toamna? Trucuri pentru un ten sănătos
Cum se face masca de fata cu dovleac
Luna octombrie a început, iar românii încep deja să își pregătească casa pentru Halloween, împodobind întreaga casă cu dovleci, leguma perfectă pentru această zi specială. În cazul în care numărul dovlecilor este prea mare, atunci îi putem folosi în diferite preparate de mâncare sau măști de față, perfecte pentru sezonul rece în care ne aflăm.
Înainte de a folosi dovleacul în diferite tratamente și măști pentru față este necesar să îl fierbem, urmând să îl mărunțim foarte bine până când se formează o pastă fină.
Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti
Dacă aveți nevoie de un tratament care să vă ajute cu tenul gras, atunci dovleacul vă poate ajuta și în această situație. Aveți nevoie doar de o lingură de zeamă de lămâie, pe care o amestecați cu pasta fină de dovleac. Vom aplica masca de față pe piele și o vom lăsa să acționeze aproximativ 15 minute, după care o clătim cu apă călduță.
Și acneea poate fi ajutată de dovleac, iar pentru această mască de față avem nevoie de un albuş de ou, pe care îl amestecăm cu pasta de dovleac până când cele două ingrediente
sunt omogenizate. Această mască de față va usca zonele în care se află acneea, însă poate fi aplicată pe toată fața, urmând să o clătim cu apă.Ce beneficii are masca de fata cu dovleac
Dovleacul este o legumă des întâlnită în casele românilor, gospodinele folosindu-l atât pentru supe, cât și pentru diferite plăcinte sau prăjituri, iar unele doamne și domnișoare aleg să îl folosească în măști de față, datorită beneficiilor pe care le are. Această legumă este preferată în măștile de față deoarece conține vitamina A, care calmează tenul, vitamina C, care are acţiune antioxidantă, dar și vitamina E şi vitamina K.
Această legumă cunoscută de români este foarte apreciată și pentru multitudinea de vitamine din grupa B-urilor, mai exact niacina, ce ne ajută circulația din corp, ce duce astfel la stimularea reînoirii celulelor de la nivelul pielii.