Mască de față cu dovleac. Cum se face și ce beneficii are

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 10 oct 2023, 17:20

Mască de față cu dovleac

Sursa: PixaBay

A început sezonul dovlecilor, iar pe lângă preparatele pe care gospodinele le prepară cu această legumă, acestea le folosesc și pentru a face tratamente.

Dovleacul este foarte gustos în diferite preparate preferate de români, însă această legumă poate fi folosită și pentru a ne îngriji tenul, având beneficii dacă ne luptă, cu o piele uscată sau cu exces de sebum.

Citește și: Cum ne răsfățăm tenul toamna? Trucuri pentru un ten sănătos

Cum se face masca de fata cu dovleac

Luna octombrie a început, iar românii încep deja să își pregătească casa pentru Halloween, împodobind întreaga casă cu dovleci, leguma perfectă pentru această zi specială. În cazul în care numărul dovlecilor este prea mare, atunci îi putem folosi în diferite preparate de mâncare sau măști de față, perfecte pentru sezonul rece în care ne aflăm.

Înainte de a folosi dovleacul în diferite tratamente și măști pentru față este necesar să îl fierbem, urmând să îl mărunțim foarte bine până când se formează o pastă fină.

În cazul în care vă confruntați cu un ten uscat, atunci aveți nevoie de o mască în care să amestecați o lingură de pastă de dovleac, o lingură de smântână şi o linguriţă de miere, aplicăm pe pielea umedă și o lăsăm 10 minute, după care o clătim.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

Dacă aveți nevoie de un tratament care să vă ajute cu tenul gras, atunci dovleacul vă poate ajuta și în această situație.

Aveți nevoie doar de o lingură de zeamă de lămâie, pe care o amestecați cu pasta fină de dovleac. Vom aplica masca de față pe piele și o vom lăsa să acționeze aproximativ 15 minute, după care o clătim cu apă călduță.

Și acneea poate fi ajutată de dovleac, iar pentru această mască de față avem nevoie de un albuş de ou, pe care îl amestecăm cu pasta de dovleac până când cele două ingrediente sunt omogenizate.

Această mască de față va usca zonele în care se află acneea, însă poate fi aplicată pe toată fața, urmând să o clătim cu apă.

Citește și: Beneficiază de cele mai moderne tratamente dentare și primește toată îngrijirea de care ai nevoie în cadrul unei clinici inovatoare

Ce beneficii are masca de fata cu dovleac

Dovleacul este o legumă des întâlnită în casele românilor, gospodinele folosindu-l atât pentru supe, cât și pentru diferite plăcinte sau prăjituri, iar unele doamne și domnișoare aleg să îl folosească în măști de față, datorită beneficiilor pe care le are. Această legumă este preferată în măștile de față deoarece conține vitamina A, care calmează tenul, vitamina C, care are acţiune antioxidantă, dar și vitamina E şi vitamina K.

Această legumă cunoscută de români este foarte apreciată și pentru multitudinea de vitamine din grupa B-urilor, mai exact niacina, ce ne ajută circulația din corp, ce duce astfel la stimularea reînoirii celulelor de la nivelul pielii.