Masca de protecție devine din nou OBLIGATORIE pe stradă! CNSU a decis

Author: Ana Dinu

Masca de protectie obligatorie pe strada

Sursa: PixaBay

Masca de protecție devine din nou obligatorie pe stradă, este decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

CNSU a adoptat în ședința de joi hotărârea prin care reintroduce obligativitatea purtării măștii de protecție pe stradă și în spațiile publice închise și deschise.

Masca de protecție din nou OBLIGATORIE pe stradă

Masca de protecție devine obligatorie pe stradă atât pentru cei nevaccinați, cât și pentru cei vaccinați, trecuți prin boală sau cei care s-a testat anti-COVID.

Această măsură se va aplica în toate localitățile în care rata de incidență cumulată la 14 zile a cazurilor de COVID este mai mare de 6 la mia de locuitori.

”Se propune ca în toate localitățile în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, să fie instituită obligativitatea purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului sănătății și al ministrului afacerilor interne, în toate spațiile publice închise și deschise”, se

arată în Hotărârea CNSU.

Citeste si: Revin AMENZILE şi declaraţiile pe propria răspundere. Cât te costă dacă NU respecţi regulile

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Totodată, CNSU a decis ca elevii să meargă fizic la școală indiferent de rata de incidență, cu criteriile clare pentru suspendarea orelor în funcție de evoluția numărului de infectări și teste rapide de salivă, pentru monitorizarea situației epidemiologice.

În situația în care rata de infectare cu COVID-19 sare de pragul de 6 la mia de locuitori, magazinele se închid la ora 22:00, iar nunțile și botezurile se vor desfășura cu un număr limitat de participanți cu condiția vaccinării sau a trecerii prin boală, testarea fiind eliminată.

Bilanț coronavirus 30 septembrie 2021

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.032

de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), dintre care 187 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Până astăzi, 30 septembrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.233.668 de cazuri de infectare cu noul coronavirus (COVID – 19), dintre care 1.575 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 1.118.816

pacienți au fost declarați vindecați. 

Citeste si: OFICIAL! CNSU a hotărât! Ce se întâmplă cu restaurantele, chiar dacă rata de infectare a trecut de 6 la mia de locuitori. Magazinele se închid la ora 22:00

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.