Masca de protecție din nou obligatorie în toate spațiile închise și deschise. Cine sunt cei exceptați de la această măsură

Author: Madalina Maftei

Cine sunt cei exceptați de la această măsură

Sursa: PixaBay

Masca de protecție redevine obligatorie în toate spațiile atât deschise, cât și închise, ca urmare a propunerii CNSU. Decizia va intra în vigoare după ce va fi aprobată prin hotărâre de guvern.

Comitetul pentru Situații de Urgență a decis reintroducerea măștii de protecție sanitară în toate spațiile, închise sau deschise.

Masca de protecție, obligatorie în toate spațiile

În ședința de vineri, CNSU a decis reintroducerea mai multor măsuri care au fost eliminate la un moment dat, după ce rata de infectare cu Covid-19 a scăzut, printre acestea se numără obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile, închise sau deschise.

”Se propune instituirea obligativității purtării măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, în toate spațiile publice închise și deschise, precum și la locul de muncă și în mijloacele de transport în comun”, se arată în articolul 8 al Hotărârii nr. 91 a CNSU.

Citeste si: Autoritățile pregătesc noi restricții pentru români. Vacanța elevilor ar putea fi prelungită, iar nunțile ar putea fi total interzise

Cine sunt cei exceptați de la portul măștii

De asemenea, există și excepții, care îi privesc pe copii mici, preoți sau cei care fac sport.

”Se exceptează de la măsura prevăzută la alin. (1), următoarele categoriide persoane:

a) copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

b) persoanele care sunt singure în birou;

c) prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

d) reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;

e) persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, vineri, noua listă a restricțiilor care visează stoparea răspândirii infectărilor cu SARS-CoV-2, discutată ca urmare a creșterii substanțiale a numărului de cazuri în ultima peioadă. Printre măsuri se regăsesc următoarele: purtarea măștii în toate spațiile, circulația interzisă pe timpul nopții în cazul persoanelor nevaccinate, intrezicerea nunților și a altor evenimente private sau participarea la activități doar pe baza certificatului verde.

Majoritatea măsurilor vor fi implementate pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeste si: Ministrul Sănătății a anunțat noile restricții: Nunțile și botezurile, complet interzise. Carantina de noapte doar pentru cei nevaccinaţi