Masca redevine obligatorie in spitalele din România. Noi restricții au fost adoptate de autorități

Autor: Bianca Vidoi

Unde și de ce trebuie să mai purtăm mască?

Sursa: PixaBay

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că măștile o să redevină obligatorii în interiorul unităților medicale, conform legislației cu privire la protecția pacienților în spitale.

Numărul cel mai mare de infectări se menține în București, cu un număr de 2.500 de cazuri, unde e recomandat să se poarte mască și în mijloacele de transport în comun, avion sau în spațiile închise, precum și în Cluj și Brașov.

Masca redevine obligatorie în spitalele din România

Masca trebuie purtată ca o formă de protejare împotriva infecțiilor intraspitalicești.

În ultimul raport al Centrului European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), România se afla pe primul loc când venea vorba de decesele cauzate de Covid-19, iar cercetătorii au ajuns la concluzia că în țara noastră rata deceselor este mai ridicată din cauza infecțiilor pe care pacienții le iau din terapiile intensive ale spitalelor.

Tulpina Omicron e în continuare dominantă. 100% din cazuri sunt cu această tulpină.

Nu există dovezi privind o severitate mai mare. Reinfecțiile cu BA5 sunt frecvente inclusiv pentru persoanele care au trecut prin boală cu Omicron. Avem circa 20% reinfecții. Având în vedere că au trecut șase luni de la valul inițial, chiar și cei vaccinați cu trei doze, e clar că există o eludare a răspunsului imun chiar și la cei vaccinați, așa că estimăm o creștere în curând
”,
a declarat ministrul.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: OMS susține că numărul cazurilor de COVID-19 va crește în această vară. În România, numărul infectărilor a ajuns la 4.000

Când revin restricțiile din pandemie

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a dat declarații și cu privire la numărul de cazuri de SARS-CoV-2, care este în creștere cu 80% față de sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie. Însă situația nu este atât de îngrijorătoare deoarece ministrul a anunțat că numărul deceselor este în continuare unul scăzut.

Un alt val mai este așteptat de aceștia la sfârșitul verii, „Prezumţia este că vârful acestui val în Europa va fi undeva la sfârşitul lunii iulie, noi avem un decalaj faţă de restul Uniunii Europene, din cauza asta. (…) Sunt date pur informative, nu reprezintă niciun fel de angajament pentru că nimeni nu poate să ştie exact ce se întâmplă”, adaugă ministrul, conform romaniatv.

Citeste si: Valul 6 revine. Adrian Marinescu anunță creșterea numărului de infectări cu COVID-19