Măști naturale pentru îngrijirea părului. Ingredientele folosite se găsesc în comerț și sunt foarte ieftine

Autor: Raluca Ionita
Actualizat: 18 apr 2021, 09:45

Măștile naturale pentru păr se prepară din ingrediente ieftine, pe care le găsiți în comerț. Aveți însă grijă ce mască alegeți. Aceasta trebuie să se potrivească tipului dumneavoastră de păr.

Părul a fost dintotdeauna unul dintre marile atuuri ale unei femei. Nu trebuie neapărat să fie lung, ci să arate îngrijit și sănătos. Dacă vă confruntați cu diferite probleme ale podoabei capilare, apelați cu încredere la măștile naturale. 

Măștile naturale pentru păr, un răsfăț ieftin și rapid

Orice femeie vrea să aibă un păr superb, care să aibă un aspect îngrijit de fiecare dată.

Ca să vă puteți lăuda cu un astfel de păr, trebuie să știți că, în primul rând, trebuie să fie sănătos. 

Un păr deteriorat nu va arăta niciodată frumos. De cele mai multe ori, șamponul și balsamul nu sunt suficiente. O mască de păr vă poate ajuta să redați strălucirea podoabei capilare, iar firul de păr va arăta îngrijit. 

Este adevărat că în magazine se găsesc tot felul de măști, pentru absolut toate tipurile de păr.

Cele care conțin ingrediente naturale sunt însă foarte scumpe și nu toată lumea își permite să le cumpere. 

Tocmai de aceea, cel mai bine este să învățați să preparați dumneavoastră acasă o mască naturală, potrivită părului pe care îl aveți. 

Astfel, dacă aveți părul gras, nu folosiți niciun fel de uleiuri în mască, pentru că firul se va îngrășa și mai mult. În cazul în care părul dumneavoastră este uscat și deteriorat, uleiul de măsline, uleiul de argan, uleiul de cocos, oul sau mierea vă vor fi de mare ajutor. 

Ce mască folosiți, în funcție de tipul părului

Părul gras este destul de greu de aranjat și își pierde foarte repede strălucirea, din cauza excesului de sebum. Ca să scăpați de această problemă, cea mai bună mască naturală este cea din iaurt, ouă, oțet de mere și zeamă de lămâie. 

Pentru că are antioxidanți, iaurtul face să dispară sebumul în exces.

Combinația de lămâie și oțet de mere vă va ajuta părul să strălucească. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați aceste ingrediente și să aplicați masca pe scalp. Apoi masați bine și întindeți amestecul pe toată lungimea firului de păr. 

Lăsați masca să acționeze 15 minute, după care clătiți-vă au apă călduță. 

Și bicarbonatul de sodiu vă poate fi de ajutor. Amestecați-l cu apă și puneți pasta pe păr. După 10 minute, clătiți-vă cu apă călduță. 

Dacă părul dumneavoastră este uscat, fragil și deteriorat, apelați cu încredere la o mască făcută din miere, ulei de măsline și smântână. 

Amestecați o lingură de miere cu un pahar de smântână și cu o linguriță de ulei de măsline. Puneți masca pe păr, lăsați-o să acționeze 20 de minute, iar apoi spălați-vă părul. 

De asemenea, puteți folosi ulei de argan sau ulei de cocos, iar părul dumneavoastră va fi hidratat, firul se va repara și veți avea un păr strălucitor. Lăsați uleiul să acționeze măcar o oră. 

O altă mască utilă pentru părul deteriorat este și cea din ulei de măsline, banană și miere. 

Dacă aveți mătreață, aplicați o mască naturală din iaurt și piper negru. După o jumătate de oră, puteți să vă spălați părul.

Și sucul natural de mere vă scapă de mătreață, pentru că va exfolia scalpul și astfel celulele moarte vor fi înlăturate. Amestecați sucul de mere cu puțină apă caldă și lăsați să acționeze 10 minute.