Mathias, copilul maltratat de părinții care au fost arestați în Danemarca, a ajuns la bunicii lui, în România

Autor: Lavinia Medrea

Mathias, copilul maltratat de părinții care au fost arestați în Danemarca, a ajuns la bunicii lui, în România

Sursa: Facebook Sorana Rotundu

Un cuplu de români a fost arestat în Danemarca, după ce s-a dovedit că aceștia și-ar fi agresat bebelușul. Acum, Mathias este în siguranță, în brațele bunicilor lui.

Mathias, bebelușul care a fost maltratat de părinții lui, care sunt acum arestați în Danemarca, a ajuns, în siguranță, în România, la bunicii lui.

Mathias a ajuns în România, în brațele bunicilor lui

Bebelușul a fost luat de la părinți de către autoritățile din Danemarca, după ce adulții au fost puși sub acuzația de agresiune față de cel mic.

Mathias a fost adus în România, în comuna Negrești, la bunicii lui materni, relatează Știrile Kanal D.

„MAE precizează că finalizarea cu succes a acestui caz de instituţionalizare, prin aducerea în România a minorului M.R. şi încredinţarea acestuia bunicilor materni, s-a realizat în baza mecanismelor de cooperare existente la nivel naţional pentru cazurile de copii români faţă de care s-au dispus măsuri de protecţie pe teritoriul altor state, fiind rezultatul strânsei colaborări dintre MAE şi Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie şi instituţiile omoloage din

Danemarca, cu sprijinul autorităţilor locale române responsabile în ceea ce priveşte protecţia drepturilor copilului. MAE adresează, şi pe această cale, mulţumiri deosebite tuturor instituţiilor menţionate mai sus pentru cooperarea excelentă”
, a declarat MAE.

Citeste si: Cazul românilor arestaţi în Danemarca. Bebeluşul a fost pus în plasament pentru un an. Părinţii nu au voie să îl viziteze în primele şase luni

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

„Să îți vezi nepoțelul în brațe după 5 luni, să îl ții în brațe... Vreau să spun că Mathias mi-a recunoscut vocea, mi-a recunoscut mirosul, iepurașul pe care i l-am dus când era bebeluș! Pe familia respectivă, care a avut grijă de el, a impresionat-o foarte mult acest lucru. Mathias, când m-a văzut, a început să râdă, să gângurească, să vorbească cu noi și a simțit toată dragostea noastră”, a mărturisit bunica maternă a lui Mathias. 

Bunicul lui Mathias, recunoscător familiei care l-a îngrijit pe copil

Bunicul matern al lui Mathias este profund recunoscător față de familia care a avut grijă de bebeluș.

„Au fost multe piedici, am știut că vor fi piedici, dar uitați că el este aici, foarte bine. Mulțumim familiei care l-a îngrijit acolo, în Danemarca! L-a îngrijit foarte bine, au simțit, au plâns. Primul lucru pe care l-au făcut când ne-au văzut, au venit la noi, ne-au îmbrățișat și au spus că trebuia să ajungă la noi în brațe, pentru că este copilul nostru”, a spus

bunicul.

Citeste si: Ce făcea Sorana Rotundu înainte să fie arestată în Danemarca pentru că și-ar fi maltratat copilul împreună cu soțul ei

Cazul celor doi părinți rămâne încă sub semnul întrebării, astfel că cei doi vor rămâne sub arest în Danemarca, până la sfârșitul anchetei. 

 


Alexandra nu vede cu ochi buni apropierile dintre Gagea și Virginia, așa că reacționează. Andreea Mantea a întrebat-o dacă este geloasă pe cei doi, însă concurenta de la „Casa iubirii” neagă cu vehemență.