Mătușa tinerei ucise de urs, devastată de cele întâmplate: „O așteptam să vină vara asta. E o tragedie” Maria Diana avea un job, un iubit și toată viața înainte

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 10 iul 2024, 17:06

Mătușa Mariei o descrie pe tânără ca fiind liniștită, cuminte și muncitoare

Sursa: Facebook

Maria Diana, o tânără de doar 19 ani din Iași, satul Cârlig, care locuia temporar în București, a fost ucisă ieri de un urs pe traseul turistic Jepii Mici din Bucegi.

Mătușa Mariei este devastată. Femeia a povestit că tânăra era o persoană calmă, liniștită și de abia o aștepta să vină acasă vara aceasta, alături de mama ei, care este în Italia.

Citește și: Ea este Maria Diana, tânăra ucisă de urs la Bușteni, în zona Jepii mici. Mama fetei susține că ar fi rugat-o să nu meargă în această drumeție: „Eram preocupată cu muntele ăsta”

Mătușa Mariei o aștepta pe tânără să vină acasă

Mătușa Mariei o aștepta acasă. Femeia o descrie pe Diana drept o tânără cuminte, liniștită și muncitoare și e convinsă că ceea ce s-a întâmplat nu a fost decât o întâmplare nefericită. 

„Mama e în Italia, sora în Italia. Nu știm nimic, nimeni nu ne spune nimic. Nu putem lua legătura. Am vorbit ultima dată luna trecută, într-o duminică.

Ea avea un prieten și lucra, așa am înțeles de la mama ei.

Trebuiau să vină vara asta. Fata era cuminte, liniștită, se vedea că e bine educată. Noi toți bănuim că e o tragedie, nu e altceva,” a spus mătușa fetei.

Mama Mariei și-a sfătuit fiica să nu plece în drumeție și să fie atentă la urși

Maria se afla în drumeție alături de iubitul ei când animalul sălbatic a atacat-o direct pe potecă. Ursul a tras-o în vegetația de lângă potecă, unde a scăpat-o într-o prăpastie, continuându-și atacul după ce a coborât după ea.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: Anunț important pentru pensionare! Cum se desfășoară recalcularea din oficiu a pensiilor

Incidentul s-a desfășurat sub privirile îngrozite ale iubitului tinerei, care a apelat imediat la 112. Deși autoritățile au demarat rapid operațiunea de salvare, pentru Maria Diana a fost prea târziu.

Președintele Salvamont România, Sabin Cornoiu, a relatat cu groază firul tragediei, menționând că un asemenea atac direct al ursului este extrem de neobișnuit. În urma acestui incident șocant, autoritățile au decis să împuște ursul.

Mama tinerei nu își poate reveni din șoc, mai ales din cauza faptului că a prevestit, oarecum, ceea ce avea să se întâmple. 

„Da, am vorbit cu ea. Eu am sunat-o, nu m-a sunat ea. Eram preocupată cu muntele ăsta. Am sunat-o și i-am zis „nu te duce, te rog”.

I-am zis să aibă grijă la urși, la râpe, la toate astea pentru că sunt foarte periculoase perioada asta,” a

declarat mama tinerei.

Familia și prietenii se pregătesc acum de înmormântarea tinerei.

 


Mărturiile tulburătoare ale supraviețuitorilor masacrului care a ieșit la iveală după două luni! Sute de persoane au fost ucise în Africa de Vest: „Au ucis oameni toată ziua. Timp de trei zile am adunat cadavre”

Într-un atac extrem de violent care a zguduit Burkina Faso în luna august, până la 600 de persoane au fost ucise de militanți afiliați organizației teroriste Al-Qaeda, conform unei evaluări de securitate a guvernului francez.

Pare că Bianca Giurcă și Patrick vor să treacă la un nou nivel, întrucât și-au imaginat cum le-ar sta ca un cuplu. Tânărul este încrezător că va ajunge să aibă o relație cu frumoasa șatenă. De asemenea, această idee îi surâde și ei.