Exclusiv! Maurice Munteanu, critici dure la adresa influencerilor de pe Instagram: "Nu putem vorbi de modele sau repere"

Author: Alice Popescu
Actualizat: 08 apr 2023, 06:00

Ce spune Maurice Munteanu despre social media

Sursa: Instagram

In cadrul unui interviu pentru kanald.ro, Maurice Munteanu a vorbit si despre rolul social media pe care il are in viata unui om care cauta repere.

Fie că este vorba despre moda sau alte domenii adiacente, omul caută întotdeauna repere, iar în ultimii ani social media a jucat un rol deosebit de mare în ce privește influenta asupra consumatorului de rand. Fashion editorul Maurice Munteanu a vorbit pentru kanald.ro despre influenta social media care are un rol pozitiv, dar și despre efectele negative asupra a ceea ce înseamnă degradarea sau vulgarizarea a tot ce înseamnă imaginea femeii.

Citeste si: Exclusiv! Care este secretul dietei lui Maurice Munteanu. Juratul Bravo, ai stil! arată mai bine ca niciodată: "Nu există minune, asta e o chestie stupidă!"

Maurice Munteanu despre rolul social media: "Se promovează același tip de informație, același tip de imagine, același tip de feminitate"

 

"S-a degradat foarte mult aceasta imagine, s-a uniformizat foarte mult aceasta imagine.

Mi se pare fascinant, dar și trist și previzibil să constat aceasta uniformizare din punct de vedere estetic, chestie care mi se pare profund de obositoare. E suficient să spunem că se poarta tennis bracelet și țoață lumea să poarte. Mie asta mi se pare uniformizare, nu poate duce la o coerenta stilistica sau o semnătură personala. Nu mi-a plăcut niciodată să semăn cu țoață lumea. Mi se întâmplă și mie să mă produse recognocibile, dar am ținut cont de emoție și de respectul fata de obiect.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Maurice Munteanu: "Nu putem vorbi de repere sau modele"

Aceasta uniformizare nu duce la ceva pozitivi, iar aici un rol importat îl are social media care vă avea o cădere libera monumentala, fantastica, în următorii ani. Are la baza același principiu pe care îl avea reclama după Revoluție.

Cam la fel s-a ajuns acum, sigur cu excepțiile de rigoare. Se promovează același tip de informație, același tip de imagine, același tip de feminitate, același gen de scriitura, mă rog, scriitura e mult spus la o înșiruire de câteva cuvinte. Nu poate naște ceva pozitiv, nu putem vorbi de repere sau modele pentru că într-o societate, cele mai importante sunt reperele, absenta lor duce la ce se întâmplă azi, de asta spun că social media a implementat și chestii pozitive, însă și că o gaura neagra,
a comentat juratul Bravo, ai stil! pentru kanald.ro.