Muschiulet de porc 1 kg
Sare, piper
Sfecla rosie 500 g
Ceapa rosie 1 buc
Rozmarin
Ulei 50 ml
Crema de hrean 50 g
Vin rosu 50 ml
Otet de zmeura 5 ml
Unt 40 g
Mod de preparare
Intr-o tava se pune sfecla rosie intreaga cu ceapa rosie, rozmarin, sare, piper, ulei.
Se coace 90 minute la cuptor.
Se pregateste carnea.
Se fasoneaza, se condimenteaza si se portioneaza.
Bucatile de carne se rumenesc, cate 2-3 minute pe fiecare parte,intr-o tigaie cu putin ulei, se scot pe o farfurie, se pun in folie de aluminiu si se introduc in cuptor la 150 grade pentru 5 minute.
Se pregateste sosul de sfecla rosie.
Dupa ce s-a copt sfecla, se curata, se taie cubulete si se caleste in unt.
Se stinge cu vin rosu, se pune crema de hrean si apoi se paseaza.
Se condimenteaza si pune otetul de zmeura.
Se serveste cu garnitura de cartofi copti cu chimen.