Medic ATI, marturisire sfasietoare: ''Nimeni nu-si asuma'' Cat de SCUMP este tratamentul unui singur bolnav de Covid

Autor: Oana Picerea
Actualizat: 01 feb 2021, 16:30

Un medic ATI de la Spitalul Colentina din Bucuresti a lansat un apel dur catre romani.

Dr. Laura Zarafin a spus pe un ton alarmant faptul ca n u a fost inca descoperit niciun medicament impotriva Covid-19

Marturisirea infioratoare a unul medic de la ATI

Acestea sunt vremurile, să nu ne mai ascundem. De ce nimeni nu își asumă și nu spune clar: «Nu stim tratamentul!?». De fapt, nu există, în general, garanții în medicină.

În cazul unei boli necunoscute de unde să cerem vindecări? Da, știm. Le prescriem Dexametazona celor cu afectare pulmonară, anticoagulante (doza profilactică sau terapeutică), în funcție de patologii asociate și antivirale (de care ai și dacă ai în prima zi). Tocilizumab-ul este o substanță anti Interleukina 6.

Din păcate, deși ni s-a părut la unele cazuri mai eficient, nu prea se mai găsește. În unele spitale se administrează anticoagulant chiar și la asmiptomatici.

Și tocmai acei medici care intră nonstop la bolnavul COVID sunt înjurați, amenințați ca sunt dați în judecată și, mai nou, unii s-au trezit cu plângeri la Colegiul Medicilor”,
a dezvăluit dr. Laura Zarafin pentru ziare.com.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Tratamentul este mult prea scump

Potrivit acesteia, tratarea unui singur bolnav de Covid-19 cu Remdesivir costa 3000 de dolari. Iar pe langa acesta, bolnavului se administreaxa si alte medicamente, asadar valoarea la care se ajunge pentru a trata un singur pacient este foarte mare. 

Cred că Remdesivirul are eficiență dacă este administrat în primele 8-24-48 de ore.

Așa am citit în studii. Nu am experiență, pentru că, la noi, pacienții ajung după multe zile de evoluție a bolii. Cert este că până și compania producătoare a Remdesivirului nu afirmă că «vindecă», doar scurtează evoluția clinică a bolii. De asemenea, plasma se pare că ar avea efecte dacă se administrează precoce.

Speranța noastră este că am putea crește șansele de supraviețuire ale pacienților dacă toate intervențiile terapeutice s-ar face la momentul oportun.

Deci, ar fi necesară testarea masivă și acțiunea de la primele semne de boală, poate din prima zi în care avem un PCR pozitiv , a mai explicat medicul Laura Zarafin, potrivit sursei citată mai sus.

 


Robi pare că își dorește o relație cu Teodora, însă aceasta nu este atât de hotărâtă, iar sfaturile celor apropiați au făcut-o să păstreze distanța față de concurentul de la „Casa iubirii”.