MEDICAMENT REVOLUTIONAR impotriva evolutiei cancerului mamar! Iata detalii

Autor: A.M. Editor: Adelina Minulescu
Actualizat: 27 feb 2017, 02:23

Evolutia cancerului mamar in stadiu avansat ar putea fi intârziata. Un nou medicament a avut rezultate incurajatoare in teste clinice.

Un tratament experimental care poate intârzia evolutia cancerului mamar in stadiu avansat a avut rezultate incurajatoare in urma unor teste clinice, se arata intr-un studiu publicat in Statele Unite ale Americii.

Acest nou agent, denumit palbociclib, administrat in combinatie cu alt medicament anticancer deja existent pe piata, Femara (letrozol), a oprit evolutia tumorii pentru 20 de luni, in medie, fata de 10 luni in grupul-martor de paciente tratate doar cu Femara, potrivit rezultatelor acestui test clinic- efectuat pe 165 de paciente- care au fost prezentate duminica la conferinta Asociatiei americane pentru cercetarea cancerului, care a avut loc

in San Diego, California.

"Aceste date arata potentialul palbociclibului de a reprezenta un progres major in tratarea femeilor care sufera de acest tip de cancer agresiv", a spus intr-un comunicat Mace Rothenberg, responsabil cu cercetarea clinica la Pfizer.

Tratamentul vizeaza acele forme de cancer a caror evolutie este stimulata de hormonii feminini (estrogen si progesteron). Acest nou tratament tinteste anumite proteine ale organismului, denumite CDK 4 si 6, si ar putea ajuta aproximativ 80% dintre femei care sufera de cancer la sân hormonosensibil.
( sursa Mediafax)

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii