Medicamentul care ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus. Anunțul făcut de o mare companie farmaceutică: „Suntem încurajaţi de aceste rezultate!”

Autor: Amalia Georgescu
Medicamentul care ar putea ajuta la tratarea infecțiilor cu noul coronavirus
Sursa: unsplash

Pentru că pandemia de coronavirus pare departe de final, majoritatea țărilor așteptându-se la un al treilea val de îmbolnăviri, o mare companie farmaceutică a anunțat că a făcut progrese în dezvoltarea unui medicament împotriva coronavirusului.

Campaniile de vaccinare sunt în plină desfășurare la nivel mondial, dar cu toate acestea, numărul cazurilor noi de coronavirus este în continuare în creștere. În acest context, un gigant farmaceutic și o companie americană vin cu vești bune. Ce medicament ar putea pune capăt pandemiei de coronavirus?

Un medicament administrat pe cale orală, noua soluție împotriva coronavirusului? Iată ce au anunțat specialiștii în sănătate

Pe lângă vaccinurile dezvoltate și care oferă imunitate împotriva noului coronavirus, gigantul farmaceutic Merck și o companie americană vin cu vești bune. Aceștia au anunțat că fac progrese majore în dezvoltarea unui medicament ce poate fi administrat pe cale orală și care ar putea avea efect împotriva noului coronavirus. Din informațiile prezentate se pare că medicamentul antiviral, cunoscut sub denumirea molnupiravir, ar reduce încărcătura virală la pacienţi după cinci zile de tratament, lucru care ar fi de mare ajutor în tratarea infecțiilor cu coronavirus.

„Ştiind că există o nevoie neacoperită de tratamente antivirale împotriva SARS-CoV-2, suntem încurajaţi de aceste rezultate preliminare”, a anunțat Wendy Painter, director medical la Ridgeback Biotherapeutics, potrivit protv.ro .

Citeste si: Lege nouă pentru declaraţia pe PROPRIE RĂSPUNDERE! În ce condiții TREBUIE să o completezi

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Specialiștii sunt de părere că rezultatele obținute sunt promițătoare, dar că este nevoie de studii suplimentare în ceea ce privește medicamentul antiviral ce ar putea fi administrat pe cale orală.

„O scădere mai rapidă a încărcăturii virale la indivizii având COVID-19 în fază iniţială şi care au primit molnupiravir, sunt promiţătoare. Dacă sunt întărite de studii suplimentare, ar putea avea consecinţe importante în termeni de sănătate publică, în contextul în care coronavirusul continuă să se răspândească şi să evolueze în lume.”

, a spus William Fischer, unul dintre directorii studiului şi profesor de medicină la Universitatea din Carolina de Nord, conform sursei citate anterior.

Deși există mai multe vaccinuri împotriva noului coronavirus, specialiștii caută în continuare soluții pentru a pune punct pandemiei de coronavirus la nivel mondial. Numărul cazurilor noi este în creștere, iar apariția noilor tulpini ale COVID-19 stârnește îngrijorarea autorităților. Acesta este motivul pentru care au fost impuse noi restricții, inclusiv în România, astfel încât situația să nu scape de sub control și să nu se ajungă în punctul

în care spitalele să funcționeze la capacitate maximă.

Citeste si: Noile restricţii propuse ACUM de CNSU. Mare atenţie când ieşiţi afară sau unde plecaţi!

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.