Medicamentul care nu ar trebui administrat bolnavilor de coronavirus. Organizaţia Mondială a Sănătăţii: „Recomandarea noastră este de a nu se utiliza...”

Author: Amalia Georgescu
Actualizat: 01 apr 2021, 12:27
Anunțul OMS referitor la tratamentul cu Ivermectină
Sursa: unsplash

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) atrage atenția asupra administrării unui anumit medicament în cazul persoanelor testate pozitiv cu noul coronavirus. Ce anunț au făcut specialiștii?

În ultima perioadă au existat discuții aprinse pe tema administrării ivermectinei, un medicament antiparazitar folosit în medicina veterinară și nu numai și despre care s-a spus că ar avea efect împotriva simptomelor noului coronavirus. Ce anunț a făcut Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) despre administrarea ivermectinei?

Poate fi folosit tratamentul cu Ivermectină în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19?

Pentru că tratamentul cu Ivermectină  a fost intens promovat pe rețelele de socializare și multe persoane au dezvăluit că s-ar fi vindecat de coronavirus în urma administrării acestui medicament, specialiștii în sănătate au desfășurat mai multe studii clinice pentru a vedea în ce măsură medicamentul este eficient în lupta împotriva noului coronavirus. Astfel, în urma studiilor, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a precizat că nu recomandă administratea Ivermectinei, având în vedere că testele nu au furnizat rezultate convingătoare în ceea ce privește eficacitatea medicamentului împotriva COVID-19. 

„Recomandarea noastră este de a nu se utiliza Ivermectina pentru pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19. Recomandarea se aplică indiferent de nivelul de gravitate sau de durata simptomelor.”, a declarat Janet Diaz, coordonatoarea echipei clinice însărcinate cu combaterea COVID-19 din cadrul OMS, într-o conferinţă de presă, potrivit digi24.ro.  

Specialista OMS a precizat că poate fi folosit tratamentul cu ivermectină doar în cazul studiilor clinice, aceasta fiind singura excepție.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Bogdan de la Ploiești și Cristina Pucean nu mai formează un cuplu! Mesajul pe care artistul l-a lăsat pe rețelele de socializare. „Acesta este ultimul meu răspuns în legătură cu fosta mea relație.”

Citeste si: Specialiștii avertizează: „Există un sindrom post-COVID şi nu se corelează cu...” Care sunt simptomele? O mulțime de persoane au astfel de manifestări

Studiile clinice nu au demonstrat că tratamentul cu Ivermectină ar fi eficient în combaterea simptomelor neplăcute ale coronavirusului
[Sursa: unsplash]

Nu doar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a vorbit despre medicamentul care a stârnit controverse la nivel mondial, ci au mai existat și alți medici care au precizat că nu ar trebui administrat un astfel de medicament persoanelor depistate pozitiv cu COVID-19. Mai mult decât atât, Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), a anunțat că nu recomandă ca medicamentul să fie introdus în schema de tratament pentru bolanvii de COVID-19.

„Dozele şi regimurile care au fost utilizate în tratarea oamenilor bolnavi de COVID-19 nu sunt aceleaşi ca cele utilizate pentru alte indicaţii medicale şi, în consecinţă, chiar dacă este un medicament relativ sigur, există în continuare potenţialul ca el să fie periculos. În consecinţă şi în absenţa dovezii de eficacitate, cel puţin pe baza datelor pe care le avem, grupul de dezvoltare a recomandărilor pentru OMS a considerat că aceşti factori prevalează în faţa unor beneficii potenţiale incerte.”, a precizat medicul Bram Rochwerg.

Citeste si: Vestea momentului! S-a descoperit un nou medicament anti-COVID. Peste un milion de oameni au fost vindecați