Medicamentul momentului! Face minuni împotriva coronavirusului

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 21 iul 2022, 02:35
Pastile Foto(4)
Medicamentul care a scăzut numărul deceselor cu peste 40% și a redus la jumătate cazurile de la ATI

Pacienții tratați pentru coronavirus au testat un nou tratament care a făcut minuni.

În urma unui studiu efectuat de un institut medical din Montreal a fost descoperit  un nou medicament cu o eficienţă sporită în combaterea coronavirusului.

Citeste si: Gigi Becali susține că a achiziționat un medicament pentru COVID-19: "Am plătit 120.000 de pastile, vin din Rusia"

Noul tratament pentru Covid-19

Mai precis este vorba despre Colchicina, care a scăzut decesele cu 44%, iar numărul pacienţilor care au avut nevoie de ventilaţie mecanică s-a redus la jumătate.

Medicul român Alexandru Mischie, coordonatorul activităţii de cardiologie intervenţională şi al unităţii de terapie intensivă coronariană de la Spitalul Montlucon, din Franţa, şi, totodată, preşedinte al grupului de lucru în cardiologie al International Society for Telemedicine and eHealth, a făcut publice în spațiul virtual rezultatele acestei cercetări: "Un nou studiu canadian, COLCORONA, desfăşurat de către Institutul Inimii din Montreal (The Montreal Heart Institute (MHI), face o descoperire majoră în tratamentul COVID-19.

Rezultatele studiului COLCORONA (4.488 de pacienţi diagnosticaţi pozitiv pentru COVID-19 printr-un test PCR nazo-faringian) au arătat că acest medicament (Colchicina) a redus cu 21% riscul de deces sau spitalizare la pacienţii infectaţi cu COVID-19, comparativ cu placebo.

În grupul de pacienţi trataţi cu colchicina s-au redus spitalizările cu 25%, a scazut necesitatea ventilaţiei mecanice cu 50% şi decesele au scazut cu 44%."

Ce este Colchicina și cât costă în România

"Colchicina este un antiinflamator utilizat în tratamentul gutei, folosit pe scară largă şi, de asemenea, foarte ieftin. Costă aproximativ 9 lei, în România! Doza folosită în acest studiu a fost de 0.5 mg de colchicina de două ori pe zi timp de 3 zile, apoi 0.5mg de colchicina o dată pe zi timp de 27 de zile.

Tratamentul a fost iniţiat imediat ce diagnosticul de infecţie COVID-19 a fost pus, reducând astfel riscul de a dezvolta o formă severă a bolii şi, în consecinţă, reduce numărul de spitalizări.

Prescrierea colchicinei pacienţilor ar putea ajuta la ameliorarea problemelor de congestie a spitalelor şi la reducerea costurilor asistenţei medicale",  a adăugat medicul român Alexandru Mischie.

"Credem că aceasta este o descoperire medicală.

Nu există o terapie aprobată pentru a preveni complicaţiile COVID-19 la pacienţii ambulatori, pentru a le împiedica să ajungă la spital", a precizat cercetătorul principal Jean-Claude Tardif, MD, de la Montreal Heart Institute din Quebec, Canada, potrivit theheart.org.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: Tratament naturist pentru tuse: cum scapi de tuse fara sa iei pastile

Colchicina, medicamentul testat în Marea Britanie

În noiembrie 2020, autoritățile medicale din Marea Britanie anunțau că acest medicament urma să fie testat în curând, ca un posibil tratament pentru COVID-19. Conform Mediafax, acesta este unul dintre cele mai ample studii din lume în acest sens.

Studiul, denumit RECOVERY, era cel mai mare studiu clinic din lume referitor la pacienții spitalizați cu COVID-19. În cadrul acestuia, cel puțin 2.500 de pacienți urmau să primească colchicină, medicamentul utilizat în special în tratarea gutei, potrivit Gândul.

Citeste si: Atentie! Aceste pastile banale pot ucide cand sunt administrate gresit

În ceea ce privește COVID-19, inflamația reprezintă un element major iar tratamentul cu dexametazonă, un alt antiinflamator, și-a arătat deja eficacitatea în privința reducerii numărului de decese în rândul pacienților cu forme severe ale acestei afecțiuni, susțin oamenii de știință.

Dr. Virgil Musta distruge teoriile potrivit cărora ivermectina ucide COVID-19

Virgil Musta, șeful secției de boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, dezminte, la rândul lui, teoriile potrivit cărora ivermectina ar fi un medicament eficient în cazul pacienților cu COVID-19. Medicul susține că doar vaccinarea în masă a populației ne va ajuta să câștigăm lupta cu pandemia.

Poate fi utilizat doar în studii clinice. E inacceptabil să folosim un medicament de uz animal”, a spus Dr. Virgil Musta, la România TV.

Citeste si: Pastilele pentru reducerea durerii iti distrug sanatatea. Noi efecte nocive, descoperite de oamenii de stiinta

Virgil Musta consideră că este inacceptabilă utilizarea pentru tratamentul oamenilor a unui un medicament de uz animal, în condițiile în care OMS și CDC recomandă folosirea lui doar în studii clinice, motiv pentru care nu a fost inclus în protocoalele naționale de îngrijire a celor infectați cu COVID-19

Info pe scurt:

 

  • Ivermectina a fost descoperită la sfârșitul anilor 1970 și aprobată pentru prima dată pentru utilizarea la animale în 1981.
  • Ivermectina a fost aprobată ulterior și pentru administrare la om pentru tratarea a unor boli parazitare intestinale, precum strongyloidiaza intestinală și oncocercioza. De asemenea, este folosită în medicația topică, de uz extern, numai pentru tratamentul paraziților, cum ar fi păduchii sau scabia, sau a unor afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea rozacee. În prezent este aprobată pentru uz uman în multe țări, din UE până în Statele Unite și în Japonia. Se află pe lista OMS a medicamentelor esențiale.
  • Ivermectina nu e aprobată pentru uz uman în România decât extern, ca unguent. (autorizație ANM)

Citeste si: Truc extrem de util: cum sa faci ca sa-ti scazi tensiunea atunci cand o ia razna! Nu ai nevoie de pastile, uite ce trebuie sa bei

  • În ultimii 50 de ani, efectele antivirale ale ivermectinei au făcut subiectul a numeroase studii in vivo și in vitro. Potrivit revistei Nature, mai multe studii au raportat efecte antivirale asupra virusurilor ARN, inclusiv SAR-COV-2 sau ADN. (detalii complete aici). Chiar dacă rezultatele în cazul studiilor de laborator au fost incurajatoare, administrarea la oameni ca tratament pentru COVID-19 nu este recomandată oficial.
  • Ivermectina este evaluată în prezent ca un tratament potențial pentru COVID-19.
  • Tratamentul cu ivermectină NU este autorizat nici în SUA pentru COVID-19 
  • Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, încearcă să aducă Ivermectina în spitalele COVID din România. Scopul, spune el, medicii români vor putea observa singuri ce eficiență și ce efecte asupra pacienților COVID-19, pentru a nu fi nevoiți să se bazeze pe studii din alte țări.
  • Medicii români din spitale COVID știu că medicamentul a avut rezultate bune în studii, dar așteaptă ca el să fie aprobat în țara noastră, pentru a îl putea folosi.

 

 

 


Numerologul Oana Timofte a vorbit în exclusivitate la „Follow us” despre cum sunt afectate zodiile de eclipsa de lună.