Medicii au avut un soc cand au vazut cat de mare e bebelusul nascut de o femeie

Editor: Bogdan Mihai Autor: B.M.
Actualizat: 27 sep 2020, 18:10

Cazul de mai jos, petrecut in 2008, a uimit medicii unui spital din Brazilia.

Dupa un travaliu dureros, o femeie a dat nastere prin cezariana unui bebelus urias, care cantarea nu mai putin de 8 kilograme, de doua ori mai mult decat in mod normal.

Baietelul este al cincilea copil al familiei, iar doctorii banuiesc ca a ajuns la aceasta greutate impresionanta din cauza diabetului de care sufera mama lui.

Desi initial a avut nevoie de oxigen din cauza unor probleme respiratorii, micutul a scapat rapid de probleme si, ulterior, s-a dezvoltat sanatos.



"Stia ca Ademilton va fi un bebelus mare, insa nu se astepta sa fie chiar atat de mare. Pana si medicii experimentati care au asistat la nastere au fost luati prin surprindere", a declarat un reprezentant al spitalului.

Ademilton dos Santos a fost declarat cel mai greu copil nascut in Brazilia. Recordul mondial este detinut de un bebelus din Canada, care la nastere cantarea nu mai putin de 10.8
kilograme.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

 


Pe măsură ce toamna își face simțită prezența, România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize agricole din ultimii ani. O zonă grav afectată este Câmpia Bărăganului, mai exact zona Amara.