Medicii care isi risca VIATA in fiecare zi! Intra in sala de operatie cu gandul ca, la un cutremur mare, n-ar avea nicio sansa

Editor: Silviu Bunea Autor: S.B.
Actualizat: 27 mar 2017, 20:47

Medicii, asistentele si infirmierele de la Institutul cardio-vascular "CC Iliescu" au ajuns sa se bucure ca mai sunt in viata la sfarsitul fiecarei zile de munca.

N-au de ales,  trebuie sa-si ingrijeasca pacientii, cu orice risc!

Intre zidurile subrede ale acestui spital, sunt tratati anual mai mult de jumatate dintre pacientii din intreaga tara care ajung pe mana medicilor cu probleme grave la inima. Vorbim despre zeci de mii de oameni pe care cadrele medicale reusesc sa ii salveze de boala, dar numai o minune face ca ei sa fie si externati in siguranta.

Cladirea in care functioneaza spitalul are bulina rosie inca din anul 1990. Conducerea spitalului a reusit sa faca un studiu de fezabilitate si a obtinut un certificat de urbanism de la primaria Sectorului 2.

Managerul unitatii sanitare spune ca, din anul 2006 si pana acum, depune o data la 3 luni aceste documente la Ministerul Sanatatii.Asteapta sa se intample o minune si sa fie mutati. Pana atunci,  Doamne=ajuta sa nu fie vreun cutremur major/

Pana acum, au avut parte numai de promisiuni.

La un moment dat, guvernantii au gasit o solutie. Sa se constuiasca, chiar vizavi de institutul actual, primul spital verde cu fonduri de la Ministerul Mediului. Toate costurile, plus dotarea, s-ar ridica la aproximativ 90 de milioane de euro, iar fara aparatura ar fi undeva intre 40 si 45 milioane de euro.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

##VIDEO147920##

Medicii spera in continuare ca isi vor putea trata pacientii in conditii de siguranta, dar spun ca nu pot sta cu mainile incrucisate cand, o data la cateva luni, se mai produce cate un seism. Nu mai departe de noaptea trecuta, in Vrancea a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 4,4 pe scara Richter. Seismul s-a resimtit si in Capitala.

 

 

Taguri: