Medicii legiști au dezvăluit cauza morții lui Silviu Prigoană. Ce scrie în raportul medico legal

Autor: Diana Bostan
Actualizat: 13 nov 2024, 11:52

Silviu Prigoană a murit la vârsta de 60 de ani.

Sursa: Kanal D

Silviu Prigoană, cunoscut afacerist și fost politician, a încetat din viață pe 12 noiembrie 2024, iar în jurul morții sale au existat numeroase speculații.

După efectuarea necropsiei, surse din cadrul Spitalului Județean Brașov au confirmat, în exclusivitate pentru știrilekanald.ro, cauza decesului, infirmând astfel ipotezele anterioare. Potrivit medicilor legiști, Silviu Prigoană a suferit un infarct miocardic, o afecțiune care a dus la decesul său prematur.

Citește și: Anamaria Prodan, decizie neașteptată după moartea lui Silviu Prigoană! Impresara este gata să se împace cu Laurențiu Reghecampf: „Te iert pentru absolut tot”

Ce este infarctul miocardic

Infarctul miocardic (sau atacul de cord) este o afecțiune gravă care apare atunci când fluxul de sânge către o parte a mușchiului inimii este blocat brusc. Acest blocaj împiedică livrarea oxigenului și a substanțelor nutritive necesare pentru funcționarea normală a mușchiului cardiac, ceea ce poate duce la deteriorarea sau moartea țesutului inimii.

Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii

Citește și: Anunț pentru pensionarele din țară! Majorări de la 1 ianuarie 2025. Ce adeverință trebuie depusă

De obicei, blocajul este cauzat de formarea unui cheag de sânge într-o arteră coronară, care furnizează sânge inimii. Acest cheag se formează adesea pe o placă de aterom (depunere de grăsimi, colesterol și alte substanțe) care se află pe peretele arterei coronare. Acest proces este parte dintr-o boală numită ateroscleroză.

Citește și: Ce spunea Silviu Prigoană despre prieteni: „Dacă îți dorești un prieten, îți cumperi un câine”. De ce nu avea afaceristul încredere în oamenii din jurul lui

Potrivit medicilor, simptomele unui infarct miocardic pot varia de la o persoană la alta, dar cele mai frecvente includ o durere intensă sau o senzație de presiune în piept, care poate fi resimțită ca o apăsare sau arsura și care durează mai mult de câteva minute sau reapare. Durerea poate radia către brațul stâng, gât, maxilar, spate sau abdomen. Alte semne pot include dificultăți de respirație, transpirație abundentă (sudorație excesivă), greață, vărsături, amețeli sau chiar pierderea conștienței.

Uneori, atacul de cord poate fi însoțit de o stare de anxietate sau de un disconfort generalizat, care poate fi confundat cu o indigestion sau cu o stare de rău generală.