Medicii legisti au transmis primele rezultate ale autopsiei in cazul barbatului din Pitesti, decedat in timpul interventiei politistilor! Care a fost cauza decesului?

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 23 iul 2022, 21:40
Rasturnare de situatie in cazul barbatului din Pitesti, mort in timpul interventiei politistilor.
Sursa: Facebook

Medicii legisti au stabilit cauza decesului barbatului din Pitesti. Acesta a avut o moarte violenta, prin asfixiere.

Din primele investigatii s-a aflat ca barbatul a murit dupa ce a fost pus la pamant de catre politisti si imobilizat deoarece, era in stare de ebrietate si s-ar fi impotrivit sa plece de pe terasa din municipiul Pitesti. Initial s-a spus ca barbatul a intrat in stop cardio respirator imediat ce a fost trantit la pamant si in ciuda tuturor manevrelor de resuscitare acesta a decedat.

Primele concluzii ale medicilor legisti in cazul barbatului mort la Pitesti, dupa interventia in forta a politistilor

Inca de vineri procurorii din Pitesti au demarat o acheta si au audiat trei politisti precum si alte persoane care s-au aflat la locul incidentului. Potrivit acestora, moartea bărbatului a fost una violenta si s-a produs prin asfixiere.

Insa medicii legisti au mai transmis si faptul ca nu au rezultat la autopsie suferinte organice macroscopice, chiar daca nu sunt excluse inca anumite afectiuni patologice preexistente, precum boli mai vechi legate de inimă sau alte afecțiuni, insa aceste

lucruri se vor stabili după alte analize detaliate de laborator si dupa ce se va cerceta si daca barbatul figura cu boli, informatii ce vor fi aflate de la medicul sau de familie.

"Moartea a fost violentă, survenită unui politraumatism, cauza imediată de deces a fost asfixia mecanică. Ca mecanism ce a cauzat asfixia a fost comprimarea părților moi ale gâtului și a toracelui. Nu a fost infarct.

Politraumatismele s-au produs prin cădere și lovire de un plan dur, dar lovitura la cap nu putea să îl omoare", a precizat astazi, șeful serviciului de medicină legala din Pitesti, potrivit digi24.ro

Rezultatele probelor toxicologice au stabilit ca barbatul a avut o alcoolemie de 2 la mie, potrivit medicului-sef Dan Manu, care a prezentat rezultatele autopsiei, in cadrul unei conferinte de presa la Pitesti.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Ancheta demarata de procurorii din Pitesti se afla in stadiu incipient si inca se mai efectueaza cercetari. Procurorii de caz au audiat pe cei toti cei care s-au aflat la fata locului in momentul faptei, atat pe politistii implicati, cat si pe cei care se aflau pe acea terasa, din apropierea autogarii din Pitesti, acolo unde s-a petrecut incidentul.

In imaginile filmate in momentul incidentului, se poate observa clar cum unul dintre politisti il pune la pamant pe barbat, cu fata in jos, iar alti trei politisti incearca sa-l incatuseze. La un moment dat unul dintre politisti il imobilizeaza chiar si cu piciorul.

"Dânsul a încercat să se ridice, nu l-au lăsat, au pus și mai multă presiune pe el. S-a înnegrit la față, instant."

, a declat unul dintre martorii incidentului, potrivit digi24.ro

Citeste si: Reguli noi pentru pietoni! Se dau amenzi mari pentru cei care încalcă legea! Ce le va fi interzis?

Citeste si: Poți primi 5.000 de lei AMENDĂ dacă nu respecți aceste măsuri. Iată ce nu ai voie să faci