Medicii romani au realizat cu succes PRIMUL TRANSPLANT DE TELOCITE VIDEO

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 03 sep 2021, 09:55

Dupa ani de studii si cercetare, echipa profesorului Laurentiu Popescu, parintele telocitelor, a realizat si primul transplant experimental.

Procedura a fost realizata la Institutul Victor Babes, iar "pacientii" au fost animale de laborator. Sobolanilor li s-a indus infarctul, pentru ca mai apoi, cercetatorii sa injecteze in muschiul inimii, un milion de telocite cultivate in laborator, care au fost marcate in prealabil. Spre deosebire de celulele stem care nu reusesc sa ramana la locul implantat, telocitele par sa se stabileasca in zona in care au fost directionate.

Si, chiar daca romanii nostri sunt modesti, rezultatele sunt incurajatoare! Se pare ca aceste telocite injectate in zona afectata, ajuta la repararea tesutului distrus.
Transplantul de telocite realizat in Romania, este urmatorul pe lista dupa cel inregistrat in China, anul trecut. Acum, cercetatorii romani, nu numai ca vor sa confirme rezultatele colegilor chineri, dar sunt hotarati sa mearga mai departe.

Ar fi pentru prima oara, cand o astfel de procedura s-ar realiza experimental. Insa desi romanii sunt cei care au descoperit telocitele, primul transplant realizat pe om, ar putea avea loc pe alte meleaguri.
Parintele telocitelor spune ca cei care ar putea realiza transplantul de telocite la om vor fi americanii. Pana la sfarsitul anului, toti ochii sunt atintiti spre cercetatorii romani, care in curand ar putea anunta primul transplant in tandem celule stem-telocite. Am putea, in schimb, sa asistam la o premiera, la sfarsitul acestui an. Un transplant de telocite la om, in America,



 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.