Medicii romani au reusit sa ii dea sansa la o noua viata unui barbat care suferea de insuficienta cardiaca

Autor: S.B. Editor: Silviu Bunea
Actualizat: 27 mar 2017, 20:47

Ii bate in piept o inima artificiala, dar important este ca traieste.

Domnul Marin are 65 de ani si, in urma cu 10 ani, a fost diagnosticat cu insuficienta cardiaca severa. A trait un calvar pana acum. Din 12 luni ale anului, 7 statea numai in spital. Pe 10 noiembrie, medicii au hotarat sa ii puna o inima artificiala pentru a-i da o sansa la viata.

Singurul lucru pe care nu trebuie sa il uite acum sunt bateriile aparatului. Trebuie sa fie incarcate in fiecare secunda.

Niciun efort nu este prea mare, nicio grija prea apasatoare decat aceea ca te-ai putea urca, noaptea, in pat, fara sa stii daca te mai trezesti.

Specialistii de la Institutul de Urgenta Pentru Boli Cardiovasculare au reluat montarea inimilor artificiale pentru pacientii care nu au alta sansa. De altfel, spitalul a primit fonduri pentru a putea relua interventiile cardiovasculare de varf. Medicii romani au facut doua astfel de interventii in anul 2003.

Finantarea programului a fost blocata si s-a reluat la inceputul acestui an, cand a fost operat un pacient la Targu Mures.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cel de-al doilea pacient a fost operat de medicii din Capitala, pe 10 noiembrie.

 


În ediția de astăzi a emisiunii „Casa Iubirii”, Rebecca a continuat să își susțină părerea conform căreia Criss și Antoni s-ar fi cunoscut în afara show-ului matrimonial.