Medicii români despre Covid-19: Dr. Octav Ginghină “Nimeni nu ar trebui să se simtă în siguranță”

Autor: B.M.
Medicii români despre Covid-19: Dr. Octav Ginghină

Am întrebat câțiva dintre cei mai apreciați medici români care e pericolul real care se împrăștie odată cu acest virus.

Chirurgul oncolog Octav Ginghină spune că blocarea serviciilor de terapie intensivă este un scenariu care trebuie evitat cu orice preț.

Domnule doctor Octav Ginghină, de ce trebuie să ne sperie acest virus? Și de ce trebuie să tratăm cu maximă seriozitate această situație?

Virusul Covid 19 este un un virus nou, produs printr-o mutație apărută recent. Ca orice boală nouă, nu-i știm exact evoluția naturală în organismul nostru și nici tratamentul acesteia.

Dar teama cea mai mare este dată de contagiozitatea crescută a acestui virus, care duce la îmbolnăviri masive, cu un număr mare de pacienți gravi înspre serviciile de terapie intensivă și blocarea acestora. Tocmai de aceea îmbolnăvirea simultană a unui procent important din populație trebuie evitată.

Dacă ne îmbolnăvim și luăm acest nou virus dezvoltăm imunitate? Se spune că în Italia au fost persoane care s-au îmbolnăvit din nou după externare. 

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Odată depășită infecția cu CoronaVirus, teoretic organismul a dezvoltat anticorpii necesari și pacientul respectiv a dezvoltat imunitate.   

Citește continuarea pe  www.avantaje.ro

 


O nouă ediție plină de suspans a emisiunii ”Casa iubirii”. Sâmbătă, fetele și băieții au intrat cu o stare bună, însă Alexandra a ținut să-i reproșeze ceva lui Gagea.