Medicii unui spital din Tg. Jiu au operat de hernie o femeie gravidă în 9 luni. Aceștia au motivat că nu știau de sarcina femeii

Author: Diana Ghita
Actualizat: 23 aug 2023, 13:25

Femeia gravidă a fost operată de hernie

Sursa: pexels.com; gorjexpress.ro

Femeia însărcinată în luna a noua s-a prezentat cu dureri abdominale la Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu. Însă, aceasta a fost diagnosticată greșit și operată de hernie.

Femeia venea din localitatea Tismana, iar când a ajuns la spital aceasta acuza dureri de abdomen și prezenta semne clare ale nașterii, scrie digi24.ro.

Citește și: „Nu mai rezist de durere, simt că o iau razna”. Tânăra de 25 de ani care a murit în Maternitatea Botoșani n-a fost băgată în seamă timp de șapte ore. Ce spune raportul DSP

Medicii nu au fost singurii care n-au știut de sarcina femeii

Femeia de 35 de ani nu știa că este însărcinată în 9 luni. Nici măcar doctorii nu și-au dat seama că aceasta este gravidă, în urma consultațiilor, conform gorjexpress.ro.

După ce au început operația de hernie, medicii au constatat că aceasta era, de fapt, gravidă, așa că, ulterior, au scos fătul prin cezariană.

Acum, mama este internată la secția de ATI, iar nou-născutul este la Neonatologie. 

Conducerea SJU Târgu Jiu a demarat o anchetă internă pentru a lua la cunoștință circumstanțele în care s-a produs această eroare majoră.

„Medicul chirurg și ceilalți medici prezenți în sala de operații au fost chemați un această dimineață, la prima oră, de către conducerea unității sanitare pentru a afla exact ce s-au întâmplat.

Pacienta în vârstă de 35 de ani se afla la Terapie intensivă pentru recuperarea postoperatorie, iar nou născutul este internat la Neonatologie, ambii fiind în stare stabilă de sănătate“, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, conform adevarul.ro.

De asemenea, IPJ Gorj a transmis că vor desfășura verificări în acest caz, pentru a se stabili contextul celor întâmplate și ca, ulterior, să se ia măsurile necesare.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

„În urma informațiilor apărute în spațiul public, potrivit cărora o femeie a fost operată de medicii din cadrul Spitalului Județean de Urgență de hernie, iar în urma intervenției, cadrele medicale au stabilit că aceasta era însărcinată, au fost dispuse verificări pentru stabilirea situației de fapt și luarea măsurilor legale în consecință”,

a anunțat IPJ Gorj.

Citește și: „Nu am aer” Ultimele mesaje ale gravidei din Botoșani, care a murit la spital în așteptarea medicilor

Femeia și copilul sunt într-o stare stabilă 

Conform News.ro, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu a declarat că pacienta în cauză a născut o fetiță. Atât aceasta, cât și mama ei sunt în afara oricărui pericol.

„În prezent încercăm să aflăm toate detaliile şi pentru a afla toate detaliile, mediul chirurg şi ceilalţi medici prezenţi în sala de operaţie au fost chemaţi în această dimineaţă de către conducerea unităţii sanitare pentru a-şi exprima punctele de vedere.

Menţionez faptul că pacienta în vârstă de 35 de ani se află la Terapie Intensivă pentru recuperarea post-operatorie, iar nou-născutul, este vorba de o fetiţă care s-a născut la greutatea de 3,2 kilograme, este internat la neonatologie. Atât starea de sănătate a mamei, cât şi starea de sănătate a nou-născutei este stabilă şi ambele sunt bine”, a afirmat Mihaela Ţicleanu.

De asemenea, aceasta adaugă faptul că se desfășoară o anchetă la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, pentru a se stabili clar situația.

„Încă încercăm să aflăm care a fost situaţia. Pot să vă spun că se pare că există cazuri medicale, demonstrate, cercetate, în care femeia efectiv nu ştie că este însărcinată. Ea s-a prezentat la spital pentru dureri abdominale, i s-a pus diagnosticul de eventrație, pentru care s-a şi intervenit şi pe care o şi avea de fapt. Ea zice că nu a ştiut că este însărcinată, în aceste nouă luni nu a fost niciodată la medic. Din ce am putut afla până acum, nu a fost nici măcar la medicul de familie”, a adăugat purtătorul de cuvânt al spitalului.

Citește și: Dan Negru, mesaj cu privire la tragediile de la 2 Mai și Maternitatea din Botoșani: „N-am văzut pic de empatie. Statul eșuează”