Medicul Adrian Marinescu, avertisment serios în plină explozie a cazurilor de COVID! Medicamentul care NU trebuie sub nicio formă folosit!

Autor: Andrei Ionescu
Actualizat: 12 iul 2022, 16:26

Doctorul Adrian Marinescu

Sursa: Facebook Adrian Marinescu

Medicul Adrian Marinescu i-a sfătuit pe pacienți ce să nu ia ca tratament pentru COVID-19.

Medicamentul pe care pacienții nu este bine să îl ia ca tratament pentru COVID-19 este antibioticul. Directorul medical al Institutului Matei Balș din Capitală a explicat și de ce.

„Așteptăm ca în curând să avem o varianta updatată (a vaccinurilor – n.r.). Și dacă nu am varianta de vaccin pe care mi-o doresc se pune problema la cel vulnerabil că plusul de protecție care poate să vină din booster e un ajutor.

Și la tratamentele antivirale poate fi o problemă la variantele noi vilare apărute. Și anticorpii monoclonali au eficientă mai redusă la Omicron și la sub-variantele apărute.

Dacă avem simptome, nu doar respiratorii, ci și digestie, fiind în pandemie, am o probabilitate destul de mare să fie infecție cu SARS-CoV-2.

Prin urmare, ceea ce trebuie să fac este, în primul rând, izolarea, apoi testare în farmacie, urmată de testarea oficială care îmi da siguranța (unui rezultat concludent – n.r.).

Dacă rezultatul este pozitiv, atunci iau legătura cu medicul de familie pentru a stabili pașii următori. Fie merg la centru de evaluare și aici îmi poate fi prescris un tratament antiviral care poate reduce complicațiile.

Un astfel de tratament se poate lua și acasă, nu e neapărat să merg la spital. Trebuie evitat antibioticul. E o infecție virală, prin urmare nu am de ce să iau antibiotic.

Este recomandat un antiviral sau tratament simptomatic”, a declarat medicul Adrian Marinescu la Realitatea Plus.

Medicul Adrian Marinescu a spus și ce trebuie să facă în continuare spitalele în privința pandemiei de COVID-19, care nu s-a încheiat.

„Spitalele trebuie să contribuie cu un circuit dublu și Covid și non-Covid, (…) altfel va apărea imaginea că e o presiune mare la nivel de Cameră de Gardă.

Infectarea se întâmplă indiferent de vârstă. E o variantă – BA5- care ajunge să fie dominantă și în România. Cei mici se infectează, cel mai adesea, de la un adult.

Faptul ca sunt vaccinat nu însemnă că nu mă infectez sau nu pot să transmit boala. Vaccinul mă protejează într-o măsură mai mare pentru a nu face o formă mai gravă și să nu ajung la ATI”, a precizat medicul.

Citeste si: Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat în ce condiții vor începe elevii școala anul acesta. Oficialul spune că sunt șanse mici ca elevii să facă ore în regim online

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Când crede Alexandru Rafila că vor fi cele mai multe cazuri de COVID-19

Numărul cazurilor de COVID-19 este din ce în ce mai mare și nu doar în Europa, ci și în țara noastră. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, susține că, la jumătatea lunii august, România va înregistra între 10.000 și 15.000 de cazuri pe zi.

Institutul Național de Sănătate Publică susține că  trendul ascendent  de cazuri de COVID 19 poate dura între trei și patru săptămâni. Mai multe țări din Europa s-au întors deja la restricții, iar, în România, cel puțin pentru moment, există doar recomandări.

Printre acestea se numără și recomandarea lui Alexandru Rafila de a purta masca de protecție în zonele aglomerate, în special în mijloacele de transport în comun.

„În spitale nu sunt probleme în ceea ce privește numărul de cazuri de persoane internate. Depăşesc cu puţin 1.000 de persoane.  Noi avem alocate pentru pacienţii infectaţi cu Covid peste 20 de mii de paturi la nivel național, deci nu se pune problema insuficienţei de paturi. Inclusiv la ATI numărul de pacienţi numărul este redus, vorbim de 60.

Aţi remarcat că avem trei săptămâni de creștere, avem aproape o dublare a numărului de cazuri cumulate pe săptămână. În mod evident această creștere va continua. Opinia mea este ca până spre jumătatea lunii august vom asista la un trend crescător, apoi probabil se va intra într-o etapă de stabilizare. Nimeni nu poate să precizeze cu exactitate, dar estimăm ca vârful să fie undeva în jurul datei de 15 august.

Majoritatea cazurilor au evoluat ca viroze balale, nu sunt probleme deosebite, de aici şi numărul relativ mic de pers internate comparativ cu numărul de cazuri înreistrate.

Sigur, sunt persoane care au comorbidităţi si alte afecţiuni care predispun la forme mai grave, dar, din fericire,  numărul de persoane la ATI este în jur de 3% din capacitatea totală”, a declarat Alexandru Rafila, citat de romaniatv.net.

Citeste si: Bilanț COVID-19 azi, 12 iulie 2022. Apar tot mai multe cazuri de infectări în decurs de 24 de ore