Medicul Adrian Marinescu: "De acum incolo sa ne asteptam sa avem o situatie tot mai buna" Cand vom reveni la normalitate?

Author: Daniela Iliuta
Actualizat: 05 mai 2021, 14:44
Medicul Adrian Marinescu a spus cand vom putea reveni la normalitate.
Sursa: stiri-covid19.eu

Numarul noilor cazuri de infectare cu COVID-19 este in continua scadere in tara noastre in ultimele saptamani, motiv pentru care autoritatile sunt din ce in ce mai optimiste in privinta pandemiei.

De curand, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghita a anuntat ca se ia in calcul si vaccinarea copiilor cu varsta cuprinsa intre 12 si 15 ani in aceata vara. Acest anunt a venit la scurt timp dupa ce compania Pfizer a depus la Agentia Europeana a Medicamentului documentatele necesare pentru a primi aprobarea pentru a fi administrat si copiilor cu varsta cuprinsa intre 12-15 ani. S-a comunicat deja faptul ca va fi nevoie de acordul parintilor pentru imunizarea cu serul Pfizer a copiilor.

Medicul Adrian Marinescu sustine ca ne indreptam cu pasi repezi catre o viata normala!

Potrivit celor mai recente date raportate de Grupul de Comunicare Strategica, numarul noilor cazuri de COVID-19 este in continua scadere in ultimele zile. Se pare ca valul al treilea al pandemiei se domeleste treptat, iar autoritatile din tara noastra sunt din ce in ce mai optimiste. In cursul zile de marti, 4 mai, s-au inregistrat sub 1000 de cazuri noi, iar numarul pacientilor internati in sectiile ATI este in scadere, ajungand ieri la 1190.

Si rata de incidenta a scazut la sub 3 cazuri la mia de locuitori in aproape toate judetele din tara. De asemenea s-a ajuns la un milion de persoane care s-au vindecat deja de COVID-19.

Medicul Adrian Marinescu a sustinut ca situatie pandemiei in Romania pare sa fie sub control, ca urmare a faptului ca vaccinarea populatiei si masurile impuse pana acum de catre autoritati isi arata deja efectele benefice.

Mai mult decat atat, medicul a declarat ca in aceste conditii ne vom putea indrepta catre o revenire la viata normala cat mai curand.

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii

"Campania de vaccinare începe să își arate efectul. Contează și măsurile de prevenție, care în mare parte au fost respectat. (…) De acum încolo să ne așteptăm să avem o situație tot mai bună, adică o vară liniștită, să putem să facem anumite activități, să mergem în vacanță și așa mai departe.

A scăzut numărul de internări și numărul de infecții. Deja ne gândim într-un viitor apropiat la introducerea unor circuite non-COVID la reîntoarcerea, e adevărat, cu pași mărunți, la o viață normală", a declarat medicul Adrian Marinescu, potrivit alephnews.ro

Citeste si: Medicul Adrian Marinescu a explicat de ce unele persoane se infecteaza cu COVID-19 in ciuda faptului ca s-au vaccinat! De ce s-a imbolnavit Alexandru Arsinel?

Citeste si: Ce spune medicul Adrian Marinescu, despre evoluţia pandemiei: „Următoarele 2-3 luni vor fi grele, cu multe infectări”.

 

 


În ediția de sâmbătă, 6 iulie, a emisiunii „Casa iubirii”, Sebastian a fost atât de supărat încât a ignorat-o total pe fosta lui iubită, Roberta, în ciuda gesturilor ei de apropiere.