Medicul Beatrice Mahler, despre valul al treilea de COVID-19: "Va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală"

Autor: Marina Ionescu
Actualizat: 22 iul 2022, 10:30
Medicul Beatrice Mahler, despre valul al treilea de COVID-19.

Beatrice Mahler crede că al treilea val al pandemiei va fi mult mai rău. Iată ce a declarat managerul Institutului "Marius Nasta".

Medicul Beatrice Mahler a anunțat că la  Institutul „Marius Nasta” nu mai exista niciun loc liber duminică, după ce numărul cazurilor noi de infectări cu coronavirus a crescut considerabil.

Citeste si: Restricții mai dure în România! Guvernul ia în calcul limitarea circulației pe timpul nopții

Ce este hepatocitoliza, noua particularitate din valul trei de COVID  

Pandemia de coronavirus continuă să facă ravagii în întreaga lume, iar medicul este de părere că vor urma câteva săptămâni în care nu va fi deloc ușor, pentru că valul al treilea al pandemiei, apărut pe fondul circulației unor noi tulpini, dar și al unei „oboseli” a populației în ceea ce privește respectarea regulilor 

„Creșterea numărului de cazuri a fost bruscă. În trei zile, s-au ocupat paturile care erau libere- și eram la o capacitate undeva la 60 la sută ocupate-, iar secția de terapie intensivă s-a ocupat chiar mai repede”, a relatat

managerul Institutului „Marius Nasta” la Digi24.

Citeste si: Reguli noi pentru elevii din Capitală! Cum merg copiii la școală de astăzi, 8 martie

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Pacienții care sunt internați în acest moment în spital au forme severe de COVID, sunt mai puțini cei cu forme moderate. Medicul Beatrice Mahler a explicat ca aceștia se confruntă cu un sindrom inflamator la ficat, care complică tratarea insuficiențelor respiratorii. 

"Ce observăm ca particularitate de la începutul acestui val este că pacienții au un sindrom inflamator important, cu o hepatocitoliză- înseamnă o reacție a ficatului destul de importantă, ca urmare a inflamației severe care se găsește în organism.

Ea era prezentă și anul trecut, dar la un procent mai mic de pacienți, acum peste 60 la sută au această formă de manifestare, formă care poate să interacționeze cu medicația, pentru că are și ea gradul ei de hepato-toxicitate”, a arătat dr. Beatrice Mahler.

Hepatocitoliza este o reacție inflamatorie acută, care se manifestă în momentul în care apare acea furtună de citokine, deci în prima etapă, dar se manifestă practic printr-o distrugere ușoară a celulelor hepatice", a explicat medicul la  Digi24.

Citeste si: E oficial! Capitala a intrat în scenariul roșu. Raed Arafat explică de ce se închid restaurantele

Există o foarte mare probabilitate ca tulpina britanică a coronavirusului, dar și cea sud-africană să înceapă să se răspândească intens. Astfel, Ministerul Sănătății se pregătește pentru valul al treilea al pandemiei, deoarece există experți care spun că acest val își va face simțită prezența în România la sfârșitul lunii martie- începutul lunii aprilie.