Medicul Bogdan Socea și-a anunțat demisia din funcția de manager al Spitalului „Sfântul Pantelimon”! Decizia a venit la îndemnul lui Alexandru Rafila și al lui Marcel Ciolacu

Autor: Diana Ghita

Bogdan Socea nu mai este manager la Spitalul „Sfântul Pantelimon” 

Sursa: Facebook Dr. Bogdan Socea Chirurgie Generală

În contextul unui scandal de amploare ce a zguduit Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” din București, managerul instituției, medicul Bogdan Socea, și-a anunțat recent demisia.

Medicul Bogdan Socea și-a dat demisia de la conducerea Spitalului „Sfântul Pantelimon” vineri, 9 august, în urma solicitărilor venite din partea ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, și a premierului Marcel Ciolacu. Această decizie a fost luată pe fondul investigațiilor în desfășurare care vizează două cadre medicale din spital, acuzate de comiterea unor acte grave ce au dus la moartea unor pacienți.

Medicul Bogdan Socea și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului „Sfântul Pantelimon”

Demisia managerului vine într-un moment tensionat, după ce doi medici din cadrul secției de Terapie Intensivă (ATI) au fost plasați în arest preventiv, sub acuzația de omor calificat cu premeditare. Conform anchetei, cele două doctorițe ar fi redus în mod intenționat doza de noradrenalină administrată unui pacient grav bolnav, ceea ce ar fi dus la decesul acestuia. Acest incident a generat un val de indignare publică și a ridicat întrebări serioase cu privire la etica și responsabilitatea profesională în cadrul spitalului.

Într-un mesaj pe contul său de Facebook, Bogdan Socea și-a exprimat regretul pentru situația creată și a subliniat că decizia de a se retrage din funcție a fost luată în spiritul transparenței și al responsabilității față de pacienți.

Citește și: Cele două doctorițe de la spitalul Sf. Pantelimon au fost arestate preventiv. Ele sunt acuzate de omor calificat

Ce mesaj a transmis Bogdan Socea, odată cu demisia de la conducerea Spitalului „Sfântul Pantelimon” 

Fostul manager al Spitalului „Sfântul Pantelimon” a evidențiat, de asemenea, angajamentul spitalului de a continua să ofere servicii medicale de înaltă calitate și siguranță și a menționat că eforturile instituției sunt canalizate spre îmbunătățirea continuă a standardelor medicale.

„București, 9 august 2024- În urma declarațiilor domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, doresc să adresez următoarele puncte de clarificare și să exprim angajamentul nostru față de pacienți și de comunitatea pe care o deservim.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a solicitat zilele trecute demisia mea și a directorului medical. Această decizie vine pe fondul unor anchete în desfășurare și a unor evenimente recente care au afectat încrederea publicului în Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon”.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: VIDEO Oana Niculescu Mizil, despre motivul despărțirii de fostul partener de viață. „Dumnezeu îmi este martor că am încercat foarte mult.”

Recent, spitalul nostru a fost în centrul unui scandal major. Înțelegem pe deplin gravitatea situației și impactul negativ pe care acesta l-a avut asupra familiilor pacienților și asupra încrederii comunității în sistemul de sănătate.

Dorim să subliniem că suntem angajați pe deplin în cooperarea cu autoritățile competente pentru a clarifica circumstanțele acestor tragedii. Totodată, am investigat intern fiecare detaliu al acestor evenimente pentru a identifica eventualele deficiențe și a implementa măsurile necesare.

Citește și: Dosarul morților suspecte de la Spitalul Pantelimon. Cum acționau cele două doctorițe, de fapt. Cu ce înlocuiau noradrenalina

În perioada recentă, am demarat o serie de acțiuni pentru a îmbunătăți calitatea și siguranța serviciilor medicale. De asemenea, am inițiat o revizuire a tuturor protocoalelor și procedurilor din secția de Terapie Intensivă.

Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” rămâne dedicat furnizării de servicii medicale de calitate și sigure pentru toți pacienții noștri. Înțelegem importanța accesului la îngrijire medicală de urgență și ne străduim să îmbunătățim continuu standardele noastre de practică medicală.

În lumina solicitării domnului Ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a Primului Ministru și a circumstanțelor recente, îmi prezint demisia din funcția de manager al Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” București, pentru a sprijini eforturile comune de restabilire a încrederii publicului în această instituție”,  a transmis medicul Bogdan Socea, în urmă cu doar câteva ore, pe Facebook.

Sursă foto: Facebook Dr. Bogdan Socea Chirurgie Generală 

 


Episodul de azi al serialului „Totul pentru familia mea” este difuzat la Kanal D, marți, începând cu ora 20:00. Îl poți urmări și online, live pe kanald.ro.