Valentin Sitaru a fost şef al echipelor de cercetare la faţa locului în anchetele incendiilor devastatoare de la Maternitatea Giuleşti și din clubul Colectiv.
Fostul criminalist vine cu o ipoteză-șoc: medicii ar fi știut despre neregulile din spital. Valentin Sitaru este de părere că medicul erou ar fi cunoscut situația și că, atunci când a izbucnit incendiul, s-ar fi simțit vinovat.
„GIULESTI= PIATRA NEAMT
Rezumatul ipotezelor:
-Sectie ATI, unde atmosfera este imbogatita cu oxigen;
Probabil s-au folosit si dezinfectanti pe baza de alcool;
-Personalul care trebuia sa fie prezent in sectie, lipseste in bunul obicei, cutuma, practica spitaliceasca, intr-o sectie in care pacientul AR TREBUI SA FIE MONITORIZAT SI SUPRAVEGHEAT PERMANENT;
-Un prelungitor de 6 lei, cu 6 porturi, cu sectiunea cablului de sub 1mm, in care s-a introdus aparatuaj de medie putere, dar mare consumator pentru sectiunea cablului in cauza.
-"Medicul erou" este de fapt un medic care in loc sa stea pe sectie era ascuns prin cine stie ce cotlon, la suete cu asistentele sau la nani, iar cand a izbucnit incendiul a intrat in panica si a incercat sa mai dreaga busuiocul, caci se simtea vinovat. Tardiva interventia intr-un mediu cu un aport bogat de oxigen, in care arderea are loc mult mai accelerat, functie de aportul de oxigen.
Demonstratie:
INSMEX-ul (o institutie de prestigiu unde fac expertize inclusiv nemtii, cat sunt ei de nemti si toata Europa), prin expertiza deosebit de complexa efectuata in cazul "Maternitatea Giulesti" a demonstrat modul de declansare, dezvoltare si propagare a incendiului intr-o sectie ATI
Indolenta, nepasarea, ca sa nu spun nesimtiarea unei mari parti din personalul medical, la care se adauga nerespectarea a tot ce inseamna norme, protocoale, proceduri.
Poate imi da si mie cineva un exemplu privind un cadru medical sanctionat pentru nerespectarea unei norme de protectia muncii, pentru nefolosirea sau nefolosirea corespunzatoare a echipamentului de protectie medicala!!!!CONCLUZII:
In spitale, caci despre ele vorbim acum, nu se respecta nimic, nici cetateanul, nici protocoalele medicale, nici protocoalele de protectie sanitara, nici protectia muncii si nici normele PSI (cu toate ca a fost un precedent), nici sarcinile de serviciu, nici meseria de medic, NIMIC, in schimb ne vaitam permanent, cerem si obtinem beneficii banesti cum nicio alta breasla nu a primit, ne pretindem
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Administratia spitalului nu are bani pentru un prelungitor, il cumpara de regula femeia de servici, din banii ei, de la taraba din piata cu chinezarii, caci de la Basescu citire sintagma" NU SUNT BANI" a devenit politica de stat.
Vinovati vor fi, ca de obicei:- femeia de servici, pentru achizitia unui prelungitor neconform; asistenta de garda, care probabil la schimbul 3 este singura in 1/2 din spital si nu l-a trezit la timp pe medicul de garda; eventual electricianul, ca nu a verificat conformitatea prelungitorului. As continua cu vinovatii de serviciu, dar nu vreau sa o dau in politica!!!!!
P.S. Terminati cu "MEDICII EROI", s-au pregatit pentru aceasta meserie, au depus un juramant, primesc niste salarii ca in occident, plus au si alte "venituri colaterale". Nimeni nu le cere nimic in plus decat SA-SI RESPECTE MESERIA, SA RESPECTE PACIENTUL, respecatandu-se astfel pe ei insisi. MEDICI EROI au fost cei care au operat in noroaie pana la genunchi, cu o prelata deasupra capului sa nu-i ploua, cu bombele explodand pe langa ei, fara echipament de protectie, fara etuve de ultima generatie pentru dezinfectarea instrumentarului, etc, etc.
EROI SUNT PACIENTII care scapa cu viata si sanatosi din acest sistem, care suporta obraznicia, indolenta si lipsa de profesionalism a unei mari parti a personalului medical, care plateste orice serviciu primit in spital, incepand de la schimbarea asternutului, o injectie, o pastila pentru durere si terminand cu interventia medicala propriu-zisa!!!
Gunoierii care ne strang dejectiile zilnic si sunt in pericol de imbolnavire, soferii care ne cara alimentele si sunt in pericol de accidentare, pompierii care intra zilnic in flacari, taranul care indura gerul sa puna pe taraba un cartof si arsita ca sa-l cultive- in pericol de hipo sau hipertermie, etc, etc, astia de ce nu sunt eroi, pentru ca nu au diplome si titluri sforaitoare?!?!?!?!?!”, a scris Valentin Sitaru pe pagina sa de Facebook.
Medicul Cătălin Denciu, în stare gravă în Belgia
Medicul erou Cătălin Denciu se află în continuare în stare gravă în Belgia.
Medicul a fost testat cu Covid-19 în Belgia, iar rezultatul ar fi fost negativ, a declarat premierul Ludovic Orban.
„Din ceea ce ştim noi, testul real time PCR care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia, este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost teste de real time PCR, probabil nu au avut timp de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat şi ca atare are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar din informaţiile pe care le avem de la spital, testul PCR este negativ. Domnul doctor Denciu a fost infectat cu COVID-19 şi s-a vindecat. Nu ştiu să vă spun perioada- martie, aprilie, mai, dar a trecut prin boală şi s-a vindecat”, a spus premierul Ludovic Orban, citat de News.ro.
„Este șansa lui. Asta am discutat cu toți colegii și de specialitatea de plastică, și ceilalți. Trebuia musai să îi se acorde șansa maximală. E suficient că i-au acordat minima șansă de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba. Măcar șansa de recuperare să o aibă. El era un om care făcea treaba. Nu stătea să comenteze. Era un om corect și spera la corectitudine și din partea celorlalți. Nu știu dacă eu ar trebui să îl caracterizez. Când faci un asemenea gest, cuvintele sunt de prisos. Și cred că ar trebui întrebați pacienții pe care i-a tratat și care îmi trimit mesaje peste mesaje de sprijin și de încurajare. Sper să fie bine”, a declarat soția medicului Cătălin Denciu după tragedie.
10 oameni au murit în incendiul devastator produs în secția de ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț. Cu arsuri pe 40% din suprafața corpului, medicul Cătălin Denciu a fost transportat în Belgia, acolo unde are cele mai bune îngrijiri, susține premierul Ludovic Orban.
Citeste si: Este doliu in toata Romania! Cine sunt victimele care au murit in incendiul de la Piatra Neamt!