Medicul Monica Pop, adevărul neștiut despre operația de cataractă: „Aveți mare grijă la alegerea medicului operator”

Autor: Bianca Vidoi

Monica Pop

Sursa: Facebook Monica Pop

Monica Pop este un medic oftalmolog apreciat în țara noastră, iar sfaturile pe care aceasta le oferă oamenilor cântăresc foarte mult pentru români.

Medicul oftalmolog Monica Pop are peste 40 de ani de experiență în domeniu, iar românii pun foarte mult preț pe sfaturile pe care aceasta le oferă în domeniul medical, iar discuția despre cataractă este una extrem de delicată, dar necesară. Monica Pop a dezvăluit adevărul neștiut despre operația de cataractă.

Medicul Monica Pop, adevărul neștiut despre operația de cataractă

Cataracta este una dintre cele mai frecvente afecțiuni oculare, iar de cele mai multe ori românii apelează la operație, însă medicul oftalmolog Monica Pop a dezvăluit adevărul din spatele acestei operații.

Această afecțiune se manifestă prin opacifierea cristalinului, ceea ce poate duce la reducerea progresivă a vederii pacientului, ceea ce îl poate face pe acesta să apeleze la operație imediat.

Monica Pop a discutat despre acest subiect pe blogul ei, după ce a observat suma exorbitantă pe care a fost nevoit un pensionar să o plătească pentru operația de cataractă, de 8.000 de lei. Medicul oftalmolog Monica Pop a pus accent pe faptul că operația de cataractă nu este una urgentă, deși alți medici pot să spună altceva.

Deși tratamentul cataractei este de cel mai multe ori chirurgical, rare ori reprezintă o urgență, motiv pentru care Monica Pop îi încurajează pe români să își ia timpul necesar pentru a căuta un medic operator de încredere.

Citește și: Escrocherie! Monica Pop: "Să nu cumva să comandați și să luați! Ați fi în mare pericol!"

„Tratamentul cataractei este in principiu cel chirurgical.


Intervenția NU e nicio urgență în marea majoritate a cazurilor, deși sunt unii colegi care le spun uneori pacienților cu totul altceva, iar rațiunea e clară. Îmi pare rău dar sunt și asemenea medici.

Medicii performanți, cu rezultate bune, au programări mai lungi, dar merita categoric așteptarea. Repet, operația de cataractă nu e urgență. Poate fi, dar rar.

La spitalele de stat, pacientul asigurat cumpără doar cristalinul: 1000-1500 de lei.

Nici atât nu e puțin, dar e incomparabil.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Citește și: VIDEO Ar mai îmbrăca Oana Niculescu Mizil rochia de mireasă pentru a doua oară? „Sunt o femeie tânără, în putere, o femeie căreia îi place și viața.”

Am scris această postare pentru că este vorba de o afecțiune foarte frecventă și pentru că un pensionar a făcut la TV solicitare de strângere de fonduri pentru o operație de cataractă, pentru care, spune

el, i s-au cerut 8000 de lei! E posibil, în privat, dar e și imoral și inadmisibil. De ce a mers domnul respectiv în privat? Daca din motiv de grabă, e o mare greșeală. Oriunde ar fi, suma e foarte mare! Medicii buni au programări la fel, și la stat și în privat.

După operație, daca e reușită și nu sunt și alte afecțiuni ale ochiului, vederea trebuie să fie foarte bună imediat, de a 2-a zi.

Gândiți-va bine și aveți mare grijă la alegerea medicului operator. Nu vă grăbiți, nu aveți motiv. Vă interesați întâi și abia după aceea efectuați programarea.

Nu uitați: medicul specialist de stat, ca și cel de familie, e obligat prin lege să vă dea trimitere acolo unde vreți dvs, nu au voie sa vă impună nimic, nici să mergeți la ei și nici unde vor ei sa vă trimită. Dvs alegeți! Ei trebuie să scrie doar “oftalmologie”.”, a scris Monica Pop pe blogul ei

Ce a făcut-o pe Monica Pop să aleagă oftalmologia?

Monica Pop a făcut parte dintr-o familie de medici, ambii ei părinți, Otilia și Ioan, fiind medici pneumoftiziologi. Pe parcursul anilor, Monica Pop a ajuns să împărtășească această pasiune cu părinții ei și a decis să urmeze cursurile Universității de Medicină și Farmacie din București. După finalizarea anilor de studiu, Monica Pop a ales să se specializeze pe ramura oftalmologiei, iar motivul este unul impresionant.

Oftalmologia este o specializare dificilă, dar Monica Pop o consideră frumoasă. Ceea ce a atras-o în acest domeniu a fost „împlinirea pe care o simte un medic când îi redă vederea unui pacient”, acesta fiind motivul ce o face să meargă mai departe, indiferent de dificultatea meseriei pe care o are de peste patru decenii.

 


Robert și Giuly se mențin fermi pe poziții și nu renunță la planul de a pleca împreună acasă, întrucât nu pot trece peste posibilul scenariu în care Patrick ar fi avut o relație cu Bianca Giurcă în afara „Casei iubirii”.