Medicul Octavian Juma declară că un posibil val șapte al pandemiei de COVID-19 ar agrava și mai mult sezonul gripal din acest an și că acesta ar putea ajunge în România în luna noiembrie.
Octavian Juma trage un semnal de alarmă despre valul șapte al pandemiei de COVID-19
Octavian Juma susține că, deși valul șase al pandemiei a trecut, nu este exclus ca valul șapte să apară.
De asemenea, acesta susține că, în luna noiembrie, atunci când valul șapte ar urma să vină, va apărea și versiunea BQ.1.1, fiind, în opinia lui, „cea mai periculoasă” de până acum.
Mai mult decât atât, Octavian Juma susține că autoritățile trebuie să facă tot ceea ce pot pentru a informa populația cu privire la acest aspect și să asigure toate lucrurile de care este nevoie, pentru lupta contra virusului.
„Acum, este un întreg cocktail de viruși, dar se pare că noua versiune BQ.1.1 este cea mai periculoasă din această supă de viruși, cum i se mai spune. Pentru că acum avem cinci mutații care apar separat, independent, avem un fenomen foarte intens de convergență.
Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?
Practic, valul șapte va fi condus, în principal, de versiuni cu o evaziune extrem de mare față de imunitatea dobândită anterior. Aici este marele avantaj al noului vaccin bivalent și de asta insist foarte mult să-l avem disponibil. Ar trebui să-l promovăm pentru că este un nou vaccin și nu un simplu booster. Este un vaccin gândit pentru noile versiuni”, a transmis Octavian Juma.
Vaccinul împotriva COVID-19 nu a fost testat în ceea ce privește oprirea transmiterii virusului
Directorul executiv al Pfizer a anunțat că, înainte de a intra pe piață, vaccinurile împotriva COVID-19 nu au fost testate în ceea ce privește eficacitatea opririi transmiterii virusului.
Anunțul a fost făcut luni, 10 octombrie, de către Jannie Small. Aceasta a adăugat faptul că au fost asumate mai multe riscuri, dar că a fost de datoria lor să facă acest lucru, lucru ce s-a dovedit a fi benefic, dacă ne raportăm la
Jannie Small susține că, prin intermediul vaccinurilor împotriva COVID-19, au fost salvate viețile a patru milioane de oameni, iar investiția a fost de două miliarde de dolari. De asemenea, aceasta a mai declarat că ar fi putut exista consecințe mult mai grave ale pandemiei, dacă nu s-ar fi intervenit pentru a se crea vaccinuri care să lupte împotriva virusului.