Medicul Simonei Halep acuză laboratorul din România! Greșeala colosală care îi putea distruge cariera: „E extrem de grav!”

Autor: Diana Ghita

Ce spune doctorul Simonei Halep

Sursa: Facebook Simona Halep

Medicul care verifica medicamentele Simonei Halep aduce acuzații dure laboratorului din România care s-a ocupat de prelucrarea probelor prelevate de la tenismenă.

După ce, în urma audierilor din februarie, TAS a redus perioada de suspendare a Simonei Halep de la 4 ani la 9 luni, doctorul ei a declarat, în spațiul public, că toată tevatura prin care a trecut sportiva putea să fie evitată și că laboratorul care a analizat probele ei a îngreunat cu mult situația.

Ce părere are medicul Simonei Halep despre cazul ei de dopaj

Înainte de competiția US Open, din 2022, tenismena a luat niște suplimente de care era ferm convinsă că au fost testate înainte de a fi puse pe piață, însă nu a fost așa, căci respectivele pastile erau contaminate cu Roxadustat. Acest lucru i-a afectat considerabil cariera, întrucât această substanță a făcut ca rezultatul testului anti-doping să fie pozitiv.

„Ingerarea a fost un simplu accident. Sunt convinsă că Simona a fost asigurată că e testat acest supliment.

Ce a urmat ulterior mie mi se pare o țesătură proastă care ei ia creat o stare grea. A apărut neîncrederea, Simona fiind o persoană tonică, energică”, 
declară Dana Safta, doctorul sportivei, într-o emisiune TV.

Citește și: Cum a reacționat Toni Iuruc, fostul soț al Simonei Halep, după ce sportiva a avut câștig de cauză la TAS: “Așa cum am spus din urmă cu doi ani”

De asemenea, aceasta susține ferm faptul că Simona Halep nu are nicio vină pentru suspendarea pe care a primit-o din cauza dopajului, întrucât era foarte atentă la fiecare medicament pe care îl lua, inclusiv la paracetamol.

„Simona mă întreba de zeci de ori dacă paracetamolul e simplu, curat. Era o persoană care avea controlul deplin pe ceea ce făcea, avea o încredere mare în echipa ei.

Nu aș crede că s-a făcut la modul voit, a fost pur și simplu o neglijență. Ei au inițiat acest chetocolagen. Nu știu cât au verificat toate flacoanele, trebuie verificate parte cu parte”,  mai spune medicul.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Pe cine acuză medicul Simonei Halep

Dana Safta îi învinovățește, însă, pe cei de la laboratorul din București care s-au ocupat de prelucrarea probelor prelevate de la sportivă, căci nu înțelege cum au putut trata lucrurile cu o

mare nepăsare, mai ales într-un astfel de moment, când întreaga carieră a Simonei Halep era la un pas de a se sfârși.

„Dar tot acest scenariu greu și această poveste oribilă cu pașaportul biologic… De ce tu laborator din România ceri o probă care i se recoltează Simonei la ora 6 dimineața și este prelucrată după mult mai multe ore.

Citește și: Victorie pentru Simona Halep! TAS i-a redus suspendarea de la 4 ani la 9 luni: „Abia aștept să mă întorc în circuit”

Dacă facem ceva cu intenție, asta este foarte grav. Simona își va pierde încrederea locului de unde provine, ea are rădăcinile adânci înfipte aici. Cum s-a simțit la TAS când a văzut proiectat un raport de la laboratorul din București, cu steagul României, și cu o interpretarea injustă?

O pedeapsă de atâția ani pe baza a ceva inventat e extrem de grav. Și dacă noi am făcut-o, noi aici de acasă”,  adaugă doctorul tenismenei.

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?