Medicul Virgil Musta, avertisment pentru romani: "Nu se poate sa avem o memorie asa de scurta!"

Autor: L.S.
Actualizat: 16 iun 2020, 11:50

Medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara, cel care a vindecat peste 500 de persoane de coronavirus, face un apel către români să trateze lucrurile cât mai echilibrat şi în continuare să respecte regulile precum distanţarea şi purtarea măştii în spaţiile închise.

”Este absolut normal să continuăm etapele de relaxare a măsurilor, dar cu cap, pentru că o explozie incontrolabilă a numărului de cazuri ne poate readuce rapid în situaţia pe care am reuşit să o evităm acum 2-3 luni”, afirmă medicul.

Iata mesajul medicului Virgil Musta pentru romani:

Nu se poate să avem o memorie aşa de scurtă! Haideţi să privim şi să tratăm lucrurile şi faptele cât mai echilibrat, aşa cum am încercat să fac de fiecare dată, pe toată perioada de până acum a acestei pandemii.

15 iunie devine o nouă bornă, un nou pas în procesul de revenire spre normalitate. Răbdarea multora pare să nu mai existe, iar teoriile vehiculate tot mai mult legate de inexistenţa virusului alimentează dorinţa unora de a nu mai respecta regulile minime rămase în vigoare (mască şi distanţare în spaţii închise, precum şi spălarea regulată a mâinilor).

Nu se poate să avem o memorie aşa de scurtă! Faptul că în România evoluţia pandemiei a rămas sub control şi s-a reuşit evitarea unei catastrofe, nu ne dă dreptul să uităm perioada din martie –aprilie în care Italia,

Spania şi alte ţări aveau spitalele total depăşite, secţiile de terapie intensivă pline, iar oamenii contaminaţi mureau pe capete pentru că mulţi nu mai aveau loc în spitale. Aceasta a fost o realitate ce nu poate fi negată, cei care şi-au pierdut pe cei dragi în acele zile sunt mulţi şi sunt reali.

Sigur că majoritatea celor care au facut forme grave erau persoane în vârstă sau cu alte boli, dar aceste persoane, pentru că s-au îmbolnăvit multe în acelaşi timp, cu forme severe, au ajuns să facă imposibilă tratarea tuturor celor care aveau nevoie de

îngrijire specială la ATI, iar acest lucru a condus la un număr mare de decese atunci”, a scris medicul Virgil Musta pe Facebook.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Citeste si: A treia etapa de relaxare- De astazi se reiau mai multe activitati

Citeste si: Coronavirus România, 14 iunie. Număr mare de cazuri noi: "Contextul epidemiologic impune..."

Citeste si: Al doilea val de coronavirus in Romania: cand se asteapta expertii sa inceapa