Meghan Markle și Prințul Harry, în mijlocul unei noi dispute regale: De ce riscă cei doi să rămână fără titluri

Autor: Laura Macovei
Actualizat: 22 feb 2024, 19:31

Meghan Markle și Prințul Harry, în mijlocul unei noi dispute regale: De ce riscă cei doi să rămână fără titluri

Sursa: arhivă

Meghan Markle și Prințul Harry au stârnit, din nou, critici și controverse după lansarea noului lor site, dar ideea de a-i deposeda de titlurile regale a generat dezbateri aprinse.

Cu toate că au fost chemați să renunțe la aceste titluri în momentul lansării platformei Sussex.com, un expert afirmă că o astfel de decizie ar putea fi "neproductivă".

Ce s-ar întâmpla în Casa Regală, dacă prințul Harry și Meghan Markle și-ar pierde titlurile

Atunci când Ducele și Ducesa de Sussex au făcut tranziția de la Archewell la Sussex.com, reacțiile nu au întârziat să apară, iar noul site a fost perceput ca având un impact negativ asupra relației cu familia regală britanică.

Cei doi au fost acuzați de comercializare a titlurilor regale, iar vocile care cer deposedarea lor de aceste titluri au crescut în intensitate.

Citește și: „Aș dori să-mi exprim cele mai sincere mulțumiri”. Mesajele primite de Regele Charles sunt un motiv în plus pentru a lupta cu cancerul

Însă, comentatoarea regală Petronella Wyatt atrage atenția că renunțarea la titluri nu ar rezolva problema și ar putea chiar să înrăutățească situația.

Potrivit expertului, titlurile regale nu pot fi eliminate, deoarece fac parte din dreptul de naștere al Prințului Harry. Wyatt susține că titlurile de prinț și prințesă sunt superioare celui de duce, iar deposedarea de acestea ar duce doar la schimbarea numelui site-ului, nu și a percepției publice.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

„Privat de Ducatul de Sussex, cuplul ar deveni și mai elevat, deoarece ar redeveni Prințul Harry și Prințesa Meghan”, a

spus ea.

Dacă ar renunța la titlurile de duce și ducesă, site-ul lor ar putea deveni "princeandprincessharry.com", ceea ce, potrivit lui Wyatt, ar amplifica impresia că sunt cei mai importanți membri ai familiei regale din lume și că Meghan este o prințesă americană de bună credință.

Cum a reacționat Palatul

Este important de menționat că atunci când cuplul Sussex a renunțat la statutul de membri majori ai familiei regale în activitate, au acceptat să nu mai folosească abrevierea HRH, dar au păstrat titlurile de duce și

ducesă. Astfel, dilema privind titlurile lor regale rămâne o temă de dezbatere intensă, iar soluția pare să fie mult mai complexă decât o simplă deposedare.

Citește și: Prințul Harry, primele declarații după ce a aflat că Regele Charles are cancer: „Mă vor duce înapoi în Marea Britanie”

La vremea respectivă, Palatul a declarat: „ Soții Sussex nu își vor folosi titlurile de ASR, deoarece nu mai sunt membri activi ai Familiei Regale".