Ingrediente
1 pachet foietaj
6 galbenusuri
6 linguri de zahar
1 lingura cu varf de amidon
1 lingura cu varf de faina
1 lingura extract de vanilie
500 ml lapte
2 linguri de miere
nuci, alune, stafide sau alte bunatati
Mod de preparare
Lasati foietajul sa se dezghete natural. Intindeti-l pe blatul de bucatarie si pregatiti-l sa il ungeti cu o crema de vanilie pe care o faceti anterior astfel:
Frecati galbenusurile cu zaharul pana se albesc, adaugati faina si amidonul
Fierbeti laptele impreuna cu vanilia, apoi turnati-l peste crema. Amestecati tot timpul sa nu ramana cocoloase si sa nu se distruga ouale si sa se faca "omleta". Turnati amestecul inapoi in cratita si puneti la fiert pana se ingroasa. Dati la rece!
Cand crema s-a racit, intindeti un strat de jumatate de centimetru pe foietaj, rulati, dati la rece, apoi taiati felii de rulada (melcisori), goase de 1 cm.
Ungeti cu miere si presarati cu nuci sau alte bunatati.
Optional, puteti introduce in crema rece, nuci, alune, spartura de ciocolata, etc.