Melodia Erikăi Isac a ajuns în Parlamentul European: “De 1 și 8 martie se trezește același Mirel să dea lalele”

Autor: Diana Bostan

Versurile piesei ”Macarena” au fost recitate în Parlamentul European

Sursa: Instagram: erikaaaisac

Un europarlamentar a recitat versurile celei mai recente melodii ale Erikăi Isac, exprimând astfel dorința de a transmite un mesaj specific și de a evidenția un aspect important în contextul unei probleme actuale.

Erika Isac s-a impus ca una dintre artistele de referință în peisajul muzical actual și a atras atenția recent prin lansarea piesei sale manifest intitulate "Macarena". Melodia a stârnit un adevărat răspuns din partea publicului, deoarece artista a abordat în mod deschis și sensibil subiectul delicat al violenței asupra femeilor.

Versurile piesei ”Macarena” au fost recitate în Parlamentul European

După lansarea piesei ”Macarena”, românii s-au aflat în mijlocul unei divizări evidente în ceea ce privește această melodie.

Aceștia s-au grupat două tabere distincte: cei care susțin cu entuziasm mesajul transmis de Erika, în special femeile care simt că, în sfârșit, au o voce care aduce în discuție realitățile neplăcute, și, pe de altă parte, cei deranjați de versurile utilizate de tânăra artistă în piesă.

Criticii au subliniat că unele versuri au provocat reacții mixte, iar unele audiențe s-au simțit ofensate sau incomode.

Această polarizare reflectă complexitatea subiectului abordat și diversitatea opiniilor în ceea ce privește modul în care se transmite mesajul și se aduce în discuție problematica violenței asupra femeilor.

Citește și: Erika Isac, autoarea piesei „Macarena”, le dă peste nas criticilor: „A fost o surpriză și pentru mine”. Care este mesajul real al piesei, dar și cine este „Mirel din Turnu Măgurele”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

Cu toate acestea, se pare că impactul piesei lui Erika Isac a depășit granițele muzicale obișnuite și a ajuns până în Parlamentul European. Un europarlamentar a ales să folosească această piesă în contextul dezbaterilor legislative pentru a evidenția problemele complexe cu care se confruntă unele femei în societatea contemporană. 

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a menționat că melodia este creația Erikăi Isac, care a stârnit indignare în rândul unei părți a populației din România.

El a adăugat că multe femei au ascultat melodia, unele preferând să o facă cu căștile, fiind temătoare să nu fie auzite de anumite persoane, în special de ”Mirel”. În opinia sa, versurile melodiei au avut un impact semnificativ asupra societății, trezind conștiința colectivă. Nicu Ștefănuță a subliniat că nu sunt doar versuri, ci reprezintă adevărul.

Europarlamentarul a făcut apel la libertatea de exprimare a femeilor

Europarlamentarul a declarat că femeile doresc să primească respect, să nu mai fie supuse abuzurilor, să nu se teamă atunci când merg pe stradă. De asemenea, a subliniat că ele aspiră la dreptul de a alege avortul, să beneficieze de sănătate reproductivă și să aibă libertatea de a lua decizii privind propriul corp.

„Aceasta este o melodie a Erikăi Isac, care a revoltat jumătate din România și multe femei au ascultat-o, unele în căști speriate să n-o audă un anume Mirel.

Sunt versuri care au trezit o societate! Și nu sunt doar versuri, e adevărul. Culmea, de 1 și 8 Martie, se trezește același Mirel să dea femeilor lalele pentru că abuzatorul știe cel mai bine să-și ceară scuze.  Dar ce nu vrea să înțeleagă Mirel este că femeile nu vor flori! Femeile vor să fie respectate, vor să nu mai fie abuzate, vor să nu meargă cu frică pe stradă.

Citește și: Marian Godină, solidar cu femeile! Gestul polițistului după ce a văzut o doamnă în pericol: „Alesesem să intervin”

Vor să aibă dreptul la avort, la sănătate reproductivă, vor să decidă pentru corpul lor.  Femeile nu sunt auzite decât prea puțin. Și vreau să o menționez aici munca pe care o fac asociații precum Filia, Anais, E- Romnja, Iele-Sânziene și multe altele. Vreau să vin în sprijinul lor! Femeile nu vor flori! Ele vor drepturi”, a transmis europarlamentarul Nicu Ștefănuță, potrivit unui video postat pe contul său de TikTok.