Erika Isac s-a impus ca una dintre artistele de referință în peisajul muzical actual și a atras atenția recent prin lansarea piesei sale manifest intitulate "Macarena". Melodia a stârnit un adevărat răspuns din partea publicului, deoarece artista a abordat în mod deschis și sensibil subiectul delicat al violenței asupra femeilor.
Versurile piesei ”Macarena” au fost recitate în Parlamentul European
După lansarea piesei ”Macarena”, românii s-au aflat în mijlocul unei divizări evidente în ceea ce privește această melodie.
Criticii au subliniat că unele versuri au provocat reacții mixte, iar unele audiențe s-au simțit ofensate sau incomode. Această polarizare reflectă complexitatea subiectului abordat și diversitatea opiniilor în ceea ce privește modul în care se transmite mesajul și se aduce în discuție problematica violenței asupra femeilor.
Cu toate acestea, se pare că impactul piesei lui Erika Isac a depășit granițele muzicale obișnuite și a ajuns până în Parlamentul European. Un europarlamentar a ales să folosească această piesă în contextul dezbaterilor legislative pentru a evidenția problemele complexe cu care se confruntă unele femei în societatea contemporană.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12
Citește și: Pensionarele vor primi 375 de lei, pe lângă pensie, în luna decembrie. Cine beneficiază de această sumă?
Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a menționat că melodia este creația Erikăi Isac, care a stârnit indignare în rândul unei părți a populației din România. El a adăugat că multe femei au ascultat melodia, unele preferând să o facă cu căștile, fiind temătoare să nu fie auzite de anumite persoane, în special de ”Mirel”. În opinia sa, versurile melodiei au avut un impact semnificativ asupra societății, trezind conștiința colectivă. Nicu Ștefănuță a subliniat că nu sunt doar versuri, ci reprezintă adevărul.
Europarlamentarul a făcut apel la libertatea de exprimare a femeilor
Europarlamentarul a declarat că femeile doresc să primească respect, să nu mai fie supuse abuzurilor, să nu se teamă atunci când merg pe stradă. De asemenea, a subliniat că ele aspiră la dreptul de a alege avortul, să beneficieze de sănătate reproductivă și să aibă libertatea de a lua decizii privind propriul corp.
„Aceasta este o melodie a Erikăi Isac, care a revoltat jumătate din România și multe femei au ascultat-o, unele în căști speriate să n-o audă un anume Mirel. Sunt versuri care au trezit o societate! Și nu sunt doar versuri, e adevărul. Culmea, de 1 și 8 Martie, se trezește același Mirel să dea femeilor lalele pentru că abuzatorul știe cel mai bine să-și ceară scuze. Dar ce nu vrea să înțeleagă Mirel este că femeile nu vor flori! Femeile vor să fie respectate, vor să nu mai fie abuzate, vor să nu meargă cu frică pe stradă.
Vor să aibă dreptul la avort, la sănătate reproductivă, vor să decidă pentru corpul lor. Femeile nu sunt auzite decât prea puțin. Și vreau să o menționez aici munca pe care o fac asociații precum Filia, Anais, E- Romnja, Iele-Sânziene și multe altele. Vreau să vin în sprijinul lor! Femeile nu vor flori! Ele vor drepturi”, a transmis europarlamentarul Nicu Ștefănuță, potrivit unui video postat pe contul său de TikTok.