Membrul trupei The Eagles s-a stins din viață. Iată care a fost cauza decesului

Author: Bianca Vidoi

Membrul trupei The Eagles s-a stins din viață

Sursa: Facebook Randy Meisner Admiration Society

Randy Meisner, membru fondator al The Eagles, s-a stins din viață miercuri, la un spital din Los Angeles.

Randy Meisner a contribuit la modelarea sunetului country-rock la începutul anilor 1970, iar la vârsta de 77 de ani, acesta a lăsat un gol în sufletul celor ce îi apreciază muzica.

Citește și: A murit Mihnea Vasiliu, fostul director general al Ringier România! Cauza decesului

Membrul trupei The Eagles s-a stins din viață

Ultimii ani ai lui Meisner au fost afectați de probleme de sănătate, atât fizice, cât și psihice. Prietenul său, Jim Newton, a depus o cerere pentru ca Meisner să fie plasat sub tutelă în 2015, dar înainte de a putea fi luată o hotărâre, soția acestuia, Lana Rae Meisner, a murit după o împușcătură accidentală în casa lor.

Meisner și-a depus propria cerere pentru o conservare temporară după moartea ei, declarând că „abia a putut să accepte pierderea bruscă și tragică a soției sale iubitoare”.

Miercuri a fost ziua în care lumea rock-ului a suferit o pierdere uriașă, atunci când Randy Meisner a trecut la cele sfinte, la vârsta de 77 de ani, din cauza complicațiilor cauzate de boala pulmonară obstructivă cronică, arată declarația publicată de pe site-ul trupei. 

„The Eagles sunt triști să raporteze că membrul fondator, basist și vocalist, Randy Meisner, a murit aseară la Los Angeles. Randy a fost o parte integrantă a Eagles și a contribuit la succesul timpuriu al trupei. Gama

sa vocală a fost uimitoare, așa cum este evident în balada lui, Take It to the Limit”, au transmis foștii colegi ai trupei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citește și: Sinead O’Connor s-a stins din viață la 56 de ani. Legenda muzicii irlandeze și-a pierdut fiul în urmă cu 18 luni

Viața tumultuoasă a lui Randy Meisner 

Eagles, a fost basistul fondator în Poco, grup pe care l-a format în 1968 împreună cu Richie Furay și Jim Messina din Buffalo Springfield. Meisner a părăsit grupul după lansarea debutului  Pickin' Up the Pieces  și s-a alăturat pentru scurt timp trupei Stone Canyon a lui Rick Nelson. Apoi a devenit membru al trupei de suport a Lindei Ronstadt, alături de Don Henley , Glenn Frey și Bernie Leadon, dar în 1971, s-a despărțit de Ronstadt și a semnat cu David Geffen's Asylum Records și s-au numit Eagles. 

Fimasa trupă nu a fost un mediu foarte bun pentru artist, astfel că tensiunile interne ale trupei și sănătatea proastă a acestuia au determinat părăsirea trupei. Meisner și-a lansat o carieră solo în 1978, obținând un hit de soft rock cu „Hearts on Fire” doi ani mai târziu.  

După ce au trecut aproape 15 ani, Eagles s-au reunit în 1994, însă Meisner nu a fost implicat. Ceremonia

de introducere a Rock & Roll Hall of Fame din 1998 a dovedit ultima dată când avea să împartă scenă cu fosta sa trupă, deși i-au transmis o invitație pentru a se alătura turneului History of the Eagles în 2013. El a refuzat, invocând starea de sănătate care nu îi permitea să facă astfel de apariții, relatează rollingstone.com.

Citește și: O mamă a rămas fără fiul ei, după ce fostul soț i-a pus capăt vieții și apoi și-a încheiat socotelile cu viața. Motivul crimei ar fi fost gelozia