Meniu de Revelion 2024: Cinci idei de aperitive

Autor: Cristina Mocanu

5 idei de aperitive pentru petrecerea de Revelion 2024.

Sursa: pexels.com

În noaptea de Revelion 2024, gospodinele așează pe masă cele mai bune și mai interesante preparate culinare. Iată câteva idei pentru aperitive.

Cu petrecerea de Revelion apropiindu-se cu pași repezi, crearea un meniu memorabil devine o prioritate pentru a sărbători cu stil trecerea în noul an. În acest sens, ne-am gândit să vă împărtășim cinci idei de aperitive delicioase care să cucerească nu doar gusturile invitaților, ci și privirile lor. Iată cinci dintre mai bune și interesante aperitive ideale pentru masa de Revelion 2024.

Ouă umplute cu brânză Cheddar

Ingrediente:

- 12 ouă

- 2 linguri de brânză Cheddar rasă

- 1/2 ceașcă de maioneză

- 1 lingură de muștar

- 4 felii de bacon

Mod de preparare:

Fierbeți ouăle timp de 10-12 minute și clătiți-le cu apă rece.

Decojiți-le cu atenție și tăiați-le în jumătăți.

Prăjiți baconul într-o tigaie până devine crocant. Scurgeți excesul de grăsime pe șervetele absorbante.

Îndepărtați gălbenușurile și amestecați-le cu maioneză, muștar, brânza Cheddar și bucățelele de bacon. Umpleți jumătățile de ouă cu acest amestec și lăsați-le la răcit în frigider câteva ore.

Serviți-le reci, decorate cu frunze de pătrunjel pentru un plus de prospețime.

Cârnăciori înveliți în bacon, la cuptor

Ingrediente:

- Aproximativ 70 g zahăr brun

- 450 g bacon, feliat

- Cârnăciori afumați, în bucăți mici

Mod de preparare:

Încălziți cuptorul la 170 de grade Celsius.

Învelește fiecare cârnăcior într-o felie de bacon și fixează cu o scobitoare.

Așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și presărați zahăr brun deasupra.

Coaceți timp de 30-40 de minute sau până când sunt rumeniți și crocanți.

Acești cârnăciori înveliți în bacon sunt aperitivele perfecte pentru o explozie de arome la petrecerea de Revelion.

Pateuri cu Carne

Ingrediente:

- 2 foi de plăcintă

- 2 linguri de unt

- 2 linguri de făină

- 1 linguriță de sare kosher

- 3/4 cană de lapte integral

Citește și: Așa faci cel mai bun cozonac care se desface în fâșii! Rețeta bunicii

- 1/4 linguriță de piper negru măcinat

- 1 piept de pui rotisat

- 1/4 cană de parmezan ras

- 1 cană de buchețele de broccoli tăiate mărunt

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Bogdan și Gagea, discuție în grădina casei. Motivul pentru care Gagea nu a putut merge spre o altă fată. „Adevărul o să iasă la suprafață!”

- 1 ou

Mod de preparare:

Topiți untul într-o cratiță la foc mediu, adăugați făina și amestecați timp de 1-2 minute.

Adăugați treptat laptele și fierbeți amestecul timp de 6 minute, până când se îngroașă.

Îndepărtați cratița de pe foc și adăugați sarea, piperul, parmezanul, pieptul de pui tăiat mărunt și buchețelele de broccoli. Amestecați bine.

Tăiați foi de plăcintă și așezați-le în forme de mini-tartă. Umpleți-le cu amestecul pregătit.

Bateți oul și ungeți mini-pateurile cu acest amestec. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade timp de 15-20 de minute sau până devin aurii.

Aceste pateuri cu carne și legume vor aduce o notă sofisticată meniului de Revelion.

Ciuperci Umplute cu Parmezan

Ingrediente:

- Aproximativ 20 de ciuperci champignon, mari (proaspete)

- 2 cepe albe, tocate mărunt

- 4 căței de usturoi, tocați mărunt

- O legătură de mărar

- O legătură de pătrunjel

- 100 g parmezan ras

- 2 linguri ulei de măsline

- Sare

- Piper negru, proaspăt măcinat

Mod de preparare:

Curățați ciupercile și spălați-le bine. Detașați piciorușele și păstrați-le.

Lăsați pălăriile ciupercilor într-un bol cu apă până la utilizare, iar piciorușele tăiate se toacă mărunt.

Într-o tigaie, adăugați uleiul de măsline, ceapa, usturoiul și piciorușele ciupercilor. Căliți-le până devin moi și se evaporă zeama.

Adăugați mărarul și pătrunjelul tocate fin. Se amestecă bine.

Pregătiți o tavă unsă cu ulei. Scurgeți pălăriile ciupercilor și umpleți-le cu amestecul pregătit anterior.

Coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 30 de minute. La final, presărați parmezan ras peste ciuperci și mai lăsați la cuptor până când se topește și devine auriu.

Salată de Crudități cu Sos de Smântână și Maioneză

Ingrediente pentru salată:

- 2 morcovi

- O felie de rădăcină de țelină

- Un măr verde

- 2 tije țelină verde

- Sare

Citește și: Cum se prepară toba de casă- Rețeta tradițională românească

Pentru sos:

Un pahar mic de smântână

- 2 linguri de maioneză

Mod de preparare:

Tăiați morcovii și rădăcina de țelină prin răzătoarea cu ochiuri mari și așezați-le într-un bol de salată.

Tăiați tijele de țelină în rondele subțiri și mărul în cubulețe.

Într-un alt bol, amestecați smântâna cu maioneza și ajustați gustul cu sare.

Adăugați dressingul peste legumele din bol și amestecați ușor.

Lăsați salata la rece timp de 15 minute înainte de a o aduce la masă.

Serviți salata de crudități cu miez de nucă pentru un plus de crocant și savoare.

Această salată proaspătă și hrănitoare este o alegere excelentă pentru a completa selecția de aperitive pentru Revelionul din 2024.

Aceste cinci aperitive vor adăuga o notă de eleganță și savoare meniului de Revelion, creând o experiență culinară de neuitat pentru invitații dumneavoastră. Bucurați-vă de petrecere și să aveți un An Nou fericit!