Mercur retrograd în Capricorn și Săgetător în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024. Cum sunt zodiile afectate?

Author: Bianca Vidoi
Actualizat: 03 nov 2023, 12:21

Cum sunt afectate zodiile de Mercur retrograd la sfârșitul anului 2023?

Sursa: freepik

Perioada în care Mercur este în retrograd este cunoscută de către oameni pentru schimbările de stare pe care le au, dar și situațiile neplăcute ce pot să apară.

Nativii zodiilor resimt din plin momentele de tranzit astronomic, în special atunci când Mercur retrograd face schimbări. Iată cum sunt influențate cele 12 zodii de Mercur retrograd în Capricorn și Săgetător în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024. 

Cum sunt afectați Berbecii de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Este momentul în care veți putea observa orice vă este pus în cale pentru a vă impudica din a vă atinge scopurile pe care le aveți până la sfârșitul anului 2023.

O metodă ce vă poate ajuta pentru a vedea lucrurile mai clar în viața voastră este de a petrece timp alături de cei dragi, de preferat să organizați o călătorie alături de aceștia, reprezentând un mod ideal de a vă reîncărca bateriile la sfârșit de an.

Cum sunt afectați Taurii de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Vă simțiți rătăcit din cauza unor lucruri mărunte deoarece v-ați pierdut esența pe parcursul anului 2023, iar aceste ultime săptămâni ale anului sunt perfecte pentru a vă regăsi drumul în viață.

Finanțele pe care aveți puse deoparte trebuie să fie cheltuite cu multă atenție deoarece se poate ca în această perioadă să rămâneți fără bani pentru a vă plăti taxele sau chiar pentru a face plățile lunare la diferitele facturi și abonamente pe care le aveți. 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

Cum sunt afectați Gemenii de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Renașterea este cuvântul ce descrie cel mai bine perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024, atunci când se află Mercur în retrograd, astfel veți renunța la tot ceea ce este vechi și vă veți reinventa modul de a gândi. Adaptarea unei gândiri pozitive vă va ajuta în anul ce urmează, astfel veți putea observa cu alți ochii toate lucrurile și planurile bune ce vă sunt oferite de către astre.

Nu este momentul oportun pentru a începe căutările unei persoane care cu care să vă împărțiți viața și finanțele.

Cum sunt afectați Racii de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Relațiile amoroase ale Racilor vor avea de suferit în această perioadă a anului, astfel vă veți da seama fie că v-ați pus sufletul pe tavă persoanei nepotrivite, fie că aceasta nu și-a dat silința când vine vorba de a construi un viitor împreună cu voi.

Este momentul să vă puneți la masă și să discutați cu seriozitate toate aspectele relației, iar dacă nu ajungeți la un numitor comun, atunci separarea este cea mai bună soluție pentru voi.

Citește și: Horoscopul lunii noiembrie 2023: Momente magice pentru aceste trei zodii

Cum sunt afectați Leii de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Leii vor avea nevoie de multă răbdare pentru a trece peste această perioadă delicată a vieții lor, răbdare ce va fi folosită atât în viața personală, cât și în cea profesională. Greșelile la locul de muncă nu trebuie să existe deoarece acest lucru va afecta toată munca depusă pe parcursul întregului an. Nu este o perioadă ideală pentru a începe o relație amoroasă de lungă durată.

Cum sunt afectați Fecioarele de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Fecioarele se vor axa pe construirea încrederii în sine, ținând cont că în această perioadă a anului, gândurile negative vă vor învălui mintea și vă vor face să credeți că nu sunteți suficient în comparație cu alte persoane din jur. Trecutul nu se află de partea voastră, acesta va începe să își facă apariția într-un mod negativ și vă va face să aveți tot mai multe regrete legate de toate aspectele vieții voastre.

Cum sunt afectați Balanțele de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Pentru Balanță, atenția este elementul cel mai important în această perioadă a anului, astfel trebuie să aveți grijă atunci când folosiți mijloacele de transport în comun, dar și autoturismul propriu. Trebuie să vă asigurați că mașina voastră este într-o stare perfectă pentru a evita posibile accidente ce pot să apară din cauza dificultăților tehnice, dar și din cauza neatenției cu care vă luptați atunci când conduceți pe distanțe lungi.

Cum sunt afectați Scorpionii de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Planul financiar pe care Scorpionii și l-au propus la începutul anului 2023 trebuie să fie regândit și să observați dacă vă apropiați sau nu de obiectivele voastre. Este o perioadă foarte bună pentru a vă recalcula finanțele, astfel încât acestea să vă ajungă până la sfârșitul anului și să puteți să vă răsfățați persoanele iubite cu prilejul sărbătorilor de iarnă.

Cum sunt afectați Săgetătorii de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Aspectul fizic actual nu vă mai mulțumește, astfel încât trebuie să vă faceți o schimbare. Vă uitați tot mai mult în oglindă și realizați că ceea ce vedeți nu vă mai reprezintă, așa că aveți nevoie de mai multe îmbunătățiri. Este momentul de a vă pune pe primul loc și de a vă ajuta să ajungeți ceea ce vă doriți. 

Citește și: Horoscop august- decembrie 2023: Schimbări importante pentru aceste zodii!

Cum sunt afectați Capricornii de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Veți avea timpul necesar pentru a realiza că sunteți prins în trecut, iar acest aspect vă aduce nefericire din toate punctele de vedere. Trebuie să aveți grijă să nu repetați greșelile pe care le-ați făcut în trecut, astfel încât să nu refaceți istoria pe care v-ați dorit din tot sufletul să o uitați. Este momentul să vă concentrați pe noile începuturi pe care le puteți avea.

Cum sunt afectați Vărsătorii de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Tristețea vă va năvăli viața, mai ales tristețea din cauza situațiilor ce v-au făcut să vă simțiți neputincios. Este momentul să analizați foarte bine trecutul și să îl lăsați în urmă, astfel încât să aveți parte de încheierea de care aveați disperată nevoie astfel încât să vă puteți concentra pe liniștea de care aveți nevoie în viața voastră.

Cum sunt afectați Peștii de Mercur retrograd în perioada 13 decembrie 2023- 1 ianuarie 2024

Bârfele și vorbele fără rost vor cauza diferite tensiuni în viața voastră. Încercați să nu vă dați cu părerea în situațiile în care nu trebuie să faceți acest lucru pentru că nu toți oamenii își doresc să afle care este opinia oamenilor. Îndepărtați-vă de oamenii ce oferă o energie negativă în situațiile sociale deoarece aceștia vă strică starea. 

 


Ștefan și Catinca și-au luat fanii prin surprindere cu ultimele postări din mediul online. Ce se întâmplă cu relația foștilor concurenți din Casa iubirii?