Mere coapte la cuptor în sos de vanilie

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 27 feb 2017, 00:21

O combinaţie delicioasă între mere şi migdale!

Se curăţă merele de miez, se pune unt cu zahăr în interior şi se introduc în cuptor cca 20 min la 150-170 grade Celsius. Separat, pregătim sosul de vanilie. Avem nevoie de 500 ml lapte, 75 gr zahăr, 2 gălbenuşuri şi 100 gr de făină. Secţionăm un baton de vanilie, se scoate miezul şi se adaugă în vasul cu lapte în timp ce acesta fierbe împreună zu zahărul. În alt vas se bat cele două gălbenuşuri cu zahăr, apoi se adaugă făina şi 50 ml lapte rece, oprit din cei 500 ml.
Întreaga compoziţie se toarnă peste laptele fiert cu zahăr şi vanilie.
 
Se ornează merele cu sosul de vanilie, asezonat cu migdale caramelizate.
 

 

Taguri: