Mere cu inghetata flambata
Cost estimativ: 25 lei pentru 4 persoane
Ingrediente
200 g biscuiti digestivi
2 linguri de unt
1 -2 linguri zahar pudra
5-6 mere
O lingura de stafide aurii
100 ml brandy
200 g inghetata de vanilie
Mod de preparare
Se zdrobesc usor biscuitii si se presara intr-un bol sau pe o farfurie.
Deasupra se aseaza doua globuri de inghetata.
Umplutura
Se taie merele in cuburi de jumatate de cm si se calesc impreuna cu stafidele in jumatate de lingura de unt, pana se inmoaie putin.
Se adauga zahar cat sa le cuprinda putin si sa se topeasca frumos printre acestea.
Se pune si putina restul de unt sa devina mai cremos, se stinge cu alcool sa se caramelizeze frumos, insa avem grija sa nu se arda merele.
Cat inca alcolul arde, se toarna toata umplutura peste biscuiti si peste inghetata.
Optional, se poate presara cu inca putin alcool si se mai poate flamba.
Ingrediente
200 g biscuiti digestivi
2 linguri de unt
1 -2 linguri zahar pudra
5-6 mere
O lingura de stafide aurii
100 ml brandy
200 g inghetata de vanilie
Mod de preparare
Se zdrobesc usor biscuitii si se presara intr-un bol sau pe o farfurie.
Deasupra, se aseaza doua globuri de inghetata.
Umplutura
Se taie merele in cuburi de jumatate de cm si se calesc impreuna cu stafidele in jumatate de lingura de unt, pana se inmoaie putin.
Se adauga zahar cat sa le cuprinda putin si sa se topeasca frumos printre acestea.
Se pune si putina restul de unt sa devina mai cremos, se stinge cu alcool sa se caramelizeze frumos, insa avem grija sa nu se arda merele.
Cat inca alcolul arde, se toarna toata umplutura peste biscuiti si peste inghetata.
Optional, se poate presara cu inca putin alcool si se mai poate flamba.
Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii