Ingrediente
2-3 mere
100 g nuci
150 g stafide
50 g zahar
Vin (optional pentru inmuiat stafidele)
300 g aluat proaspat de cataif
Pentru sirop:
150 g zahar
150 ml apa
1 praf de scortisoara
Mod de preparare
In forme de briose sau de savarine se pune cate putin aluat de cataif in strat de aprox 1 cm grosime.
Se preseaza putin cataiful sa se obtina un cosulet si se umple cu o umplutura de mere ce se obtine astfel:
merele se toaca cuburi si se amesteca cu zaharul, stafidele ce au fost inmuiate in alcool sau vin (sau chiar si in apa) si nucile zdrobite putin.
Se da la cuptorul incins la 180°C timp de 15 minute.
Se scoate de la cuptor si se insiropeaza foarte putin cu un sirop pe care il facem astfel: zaharul cu apa se pun la fiert pana da in clocot, iar la sfarsit se pune scortisoara pentru a da
Se lasa sa se raceasca dupa ce s-a adaugat o lingura doua de sirop la fiecare cuib si se servesc.