Mergi la camping? S-a inventat cortul care se agata in copaci. Uite cum arata

Autor: Redactia KANAL D
Actualizat: 20 oct 2020, 06:35

Alex Shirley-Smith, un arhitect britanic, a proiectat un cort care poate fi suspendat de copaci la trei metri deasupra solului.

Cortul poate adaposti pana la opt oameni si poate sustine greutati de pana la cinci tone. Arhitectul, care spune ca in crearea adapostului suspendat s-a inspirat din modul in care paianjenul isi construieste panza, sustine ca acesta poate fi montat doar in 30 de minute, fiind nevoie doar de trei copaci si o scara.

 

"Acum sapte ani ma gandeam cum as putea proiecta o casa portabila pana cand am vazut un paianjen care isi construieste panza.

Atunci mi-a venit ideea. La acea vreme lucram pentru o firma de arhitectura si nu am avut timp sa pun in aplicare proiectul, dar acum doi ani, cand a inceput recesiunea si nu am mai avut comenzi, m-am gandit ca ar fi momentul ideal sa ma ocup de realizarea lui", spune arhitectul.

 

Dupa ce, in cele din urma, a realizat conceptul folosind economiile personale, Alex Shirley-Smith sustine ca reactiile au fost pozitive, unii oameni numind creatia produsul deceniului.

 

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi

Citește și: Cine poate beneficia de ajutoarele de încălzire 2024-2025. Care este termenul limită pentru depunerea cererilor de încălzire

"La inceput planuiam sa realizam aproximativ 20 pe an, dar acum ne vom schimba planurile, vom construi mult mai multe", spune arhitectul.

 

Cortul este produs in trei versiuni, cu preturi pornind de la 2.225 euro pentru varianta de doua persoane, si ajungand la aproximativ 9.000 de euro pentru varianta de opt persoane.

 

Arhitectul spune ca adapostul suspendat ar putea fi folosit in scopuri umanitare, de exemplu in timpul inundatiilor sau al cutremurelor.

 

Taguri: